Odlazak u nabavku namirnica u Mađarsku: Isplati li se i koji su točno proizvodi najjeftiniji?

Ana Kanazir
17. rujna 2022.
Priče
A- A+

Nije novost da mnogi građani odlaze u susjedne zemlje u nabavku namirnica. Isplativije je i jeftinije, pogotovo sada kada su u našoj zemlji cijene porasle. Razlika je i više nego vidljiva. Dok kod nas cijena mlijeka iznosi oko sedam kuna, u Mađarskoj je za mlijeko potrebno izdvojiti malo više od četiri kune.

Foto: Rawpixel

Otkrili smo kako se kreću cijene proizvoda od dvije osobe, a zaključak obje je kako se ova nabavka svakako isplatila, bez obzira na vrijeme putovanja i na neke druge faktore. Danijela kaže kako će ponovno ići u kupovinu u Mađarsku, ali će drugi puta neke stvari napraviti još bolje, a Iva je kupovala proizvode koji su jeftiniji nego u Hrvatskoj.

Pune police u trgovini
Istraživanje je potvrdilo: Hrvati misle kako ih se u trgovinama najviše vara na medu, mesu i eko proizvodima

Uštedjeli smo 900 kuna

Danijela (46) je na Instagram profilu napisala što su točno ona i suprug kupili, u koje su trgovine išli, ali i koliko su sveukupno uštedjeli. Put je trajao oko dva i pol sata starom cestom pri čemu su već u početku uštedjeli 40 eura cestarine u jednom smjeru. Napisala je i kako će idući put u nabavku ići s više novaca i da će ići u bolje trgovine. Fokusirala se na namirnice kao što su meso, jaja, sir i pileća prsa za koja su izdvojili 28 kuna po kilogramu, dok šećer iznosi 5 kuna. Kod nas se, s druge strane, šećer povlači s polica određenih trgovina, o čemu smo pisali ovdje. 

namirnice

namirnice iz Mađarske | privatna arhiva

Kupovali smo stvari koje su jeftinije

Za iskustvo smo pitali još jednu osobu, Ivu (51) koja nam je otkrila kako je ona kupovala, a poslala nam je i račune kupovine na kojima se vide točni iznosi pojedinih namirnica.

-Išli smo jer je jeftinije i zadovoljni smo. Pokrili smo put, nismo kupovali robne marke i zgodno je jer su svi dućani blizu pa smo u svakom kupili nešto. Prije odlaska sam pogledala kataloge i web stranice dućana tako da sam znala gdje je što jeftinije i doslovno smo kupovali stvari koje su jeftinije nego kod nas. Za jedan dućan smo otvorili i karticu pa smo dobili još popusta, rekla nam je Iva.

Kako biste se i vi mogli uvjeriti u cijene namirnica, odnosno u razlike u cijenama, prilažemo i račune iz trgovina koje nam je poslala Iva. Na primjer, čips brenda Chio chips od 60 grama tako u Mađarskoj košta 6,6 kuna, dok čokolada Milka Oreo od 100 grama dođe oko 6 kuna. Jedna mađarska forinta iznosi 0,018 kuna.

račun

račun iz Mađarske | privatna arhiva

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap