Nikola(102) je jedan od najstarijih navijača Vatrenih, a utakmice prati u domu za starije

Ana Kanazir
9. prosinca 2022.
Priče
A- A+

Nikola Magovac ima 102 godine i jedan je od najstarijih navijača koji s velikim žarom prati sve utakmice Vatrenih. Pratio je tako od samog početka Svjetsko prvenstvo, a zna i raspored svih utakmica. Kaže kako mu je jedini uvjet da dođe u dom za starije bio da može gledati nogomet.

navijač Nikola

navijač Nikola | foto: Screenshot HRT

Baš kada je Hrvatska igrala s Japanom, Nikola je proslavio svoj 102. rođendan, a imao je samo 10 godina kada se igralo prvo svjetsko prvenstvo ikada u Urugvaju. Vrlo je pozitivan što se tiče rezultata ove utakmice, ali i općenito plasmana Hrvatske na prvenstvu.

Predviđa pobjedu Vatrenih

Njegova ljubav prema nogometu nije se povukla s godinama, veće je samo postala jača. Tako je Nikola kod dolaska u dom imao samo jedan uvjet:

– Samo je rekao želim svaku utakmicu koja bude gledati. To mi osigurajte inače neću biti ovdje – to je bio uvjet, govori Robert Čulo iz doma za starije i nemoćne za HRT.

Nikola kaže kako će danas pobijediti naša reprezentacija, a čak je i prognozirao tko će dati golove. Kaže da će to biti Perišić i Kramarić. Osim dobrih prognoza za danas, ovaj umirovljenik vjeruje da Hrvatska može ići do kraja prvenstva.

gledanje utakmice
[VIDEO] Gledali smo utakmicu Hrvatska-Belgija u Domu za starije osobe Maksimir, evo kako nam je bilo

Uz njega navijaju i drugi u domu

Osim novijih utakmica, ovaj navijač se sjeća i utakmice iz 1954. kada je Branko Zebec u Švicarskoj zabio vodeći gol Brazilcima.

– Sve on to pamti. Kad su utakmice ništa se ne radi, sve se prekida i gleda se utakmica, kaže Željko Kovdić, zet.

Ipak, ne navija samo on u domu, već uz njega navijaju i njegovi prijatelji, štićenici doma koji kažu kako su napeto gledali utakmicu jer je svaki trenutak mogao pasti gol. I mi smo provjerili kako zapravo izgleda gledanje utakmice u jednom zagrebačkom domu, a snimili smo i kratki video umirovljenika, koji možete vidjeti u ovom tekstu. Sjetimo se i bake Bare koja također prati svaku utakmicu Vatrenih i strastveno navija, a o kojoj smo pisali ovdje.

Kako su navijali umirovljenici u Domu za starije osobe Maksimir i što su nam sve rekli pogledajte u videu niže:

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap