Najpoznatija kumica s placa otkrila trik: “Pametna sam vam ja”

Josip Mihaljević
4. lipnja 2020.
Priče
A- A+

Početkom tjedna jedan je fotoreporter ulovio dirljiv kadar s placa na Britanskom trgu, koji prikazuje “tužnu” kumicu Maricu s hrpom neprodanih trešanja. Kasnije se ispostavilo da i nije toliko tužna, sama je rekla da se samo zamislila, a mi smo danas porazgovarali s njom.

kumica marica

Foto: Mirovina.hr

Plac na Britanskom trgu prije mjesec dana služio je kao parkiralište, a s popuštanjem mjera vratio se u život. Početkom tjedna, jedan fotoreporter uhvatio je dirljiv kadar koji prikazuje kumicu Maricu s  hrpom neprodanih trešanja na stolu.

Danas smo i mi skoknuli do placa kako bi kupili trešnje kojima kraj sezone kuca na vrata. Pozdravljamo Maricu, kažemo joj da i nas zanimaju kakve su trešnje kod trenutačno najpoznatije kumice u Hrvatskoj. “Odlične, kakve bi bile, vite kak su zrele”, odgovara znalački.

Pedesetak godina iskustva na tržnici ima, prvo na Dolcu, a najviše staža na Britanskom trgu. Ponuda je malo skromnija nego na ostalim štandovima, a Marica nam kaže kako ona samo pomaže svojoj obitelji.

“Dođem ujutro, prodam do podne i idem kući. Volim ja to tako, imamo doma voćke i vrt, šteta je da propadnu”, kaže nam Marica.

Pitamo ju kada će u mirovinu:

“Ma ja sam vam već u penziji, radila sam u RIZ-u. Ali i sada radim ovdje, nije mi teško, volim ja s ljudima popričati ovdje svaki dan”, kaže Marica.

Pitamo ju cvate li biznis nakon što je njena fotografija obišla Hrvatsku, a Marica se lukavo nasmiješi:

“Kako ne bi, pametna sam vam ja znate. Prilaze mi sada ljudi, žele se slikati sa mnom, prodala sam sve neki dan u par sati. A onda kad dođem doma unuci mi viču ‘bako, bako, pa ti si legenda na Britancu’ i pokazuju mi slike”, kaže nam.

Kila trešanja je 30 kuna, uzeli smo pola kile. Kaže Marica da nema pet kuna za vratiti pa nam nudi da uzmemo za 20 kuna. Prihvaćamo, kako ne bi, a kasnije se pitamo jesmo li možda “nasjeli” na stari trik s placa. Fotografiju smo napravili malo prije 9 sati ujutro, a kumica je vrlo vjerojatno već sve prodala i uživa kod kuće s obitelji koju je pohvalila da se jako dobro brine za nju.

Najpoznatija kumica s placa otkrila trik: “Pametna sam vam ja”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap