Britanac otkrio najjeftiniji hrvatski grad: ‘Cijelo ljeto nisam vidio ništa tako jeftino’

Matej Markovinović
18. kolovoza 2023.
Novosti
A- A+

Britanski stanovnik Hvara, Paul Bradbury, kaže da je otkrio najjeftiniji grad u Hrvatskoj. Prema njegovom iskustvu, tamo se može pojesti pizza, popiti veliko pivo te zasladiti se sladoledom za svega 10,20 eura. Grad u pitanju je Oroslavje koji se nalazi svega 30 minuta od Zagreba.

Foto: Unsplash

Osim visokih temperature, ljeto je sa sobom donijelo i temu turizma. Na visoke cijeni ne žale se samo domaći gosti, već i turisti. Da situacija bude još bolja (ili gora), povišenje cijena osjeti se i u kontinentalnoj Hrvatskoj, koja je među turistima sve popularnija zbog niskotarifnih letova. No, britanski stanovnik Hvara, Paul Bradbury, otkrio čitateljima portala Total Croatia News da nije sve tako skupo.

– Nedavno sam posjetio bar u Dalmaciji gdje je 0,5 litarska bočica Karlovačkog stajala četiri eura. Kupovna cijena za taj proizvod je 1,05 eura s PDV-om. Onda sam otkrio da se u baru samo 30 minuta vožnje od Zagreba cijena piva svela na iznenađujuće niskih 1,80 eura. Cijelo ljeto nisam vidio ništa tako jeftino, kaže Bradbury.

Mjesto koje spominje upravo je Oroslavje, mali grad do kojeg Zagrepčani stignu ‘za ćas’. Prema iskustvu Britanca, tamo se može pronaći pizza već od 7,20 eura, veliko pivo za 1,80 eura i sladoled za 1,20 eura. To bi, naime, značilo da pošten obrok, desert i alkoholno piće košta svega 10,20 eura.

Bradbury je za dokaz fotografirao račune, a svoje je pratitelje i čitatelje portala Total Croatia News izazvao da pronađu jeftinije.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap