Milojko (94): ‘Radio sam na brodovima, a život mi je prohujao’

Ana Kanazir
1. svibnja 2024.
Priče
A- A+

Milojko je u domu Alfredo Štiglić već tri godine, a životom u domu je i više nego zadovoljan. Sviđa mu se što postoji određeni red, ali i poštovanje koje dobiva od osoblja. Ispričao nam je kako gotovo cijeli život živi u Puli i kako mu je upravo tu i najljepše. Ipak, priznao nam je kako mu je život prohujao.

Umirovljenik Milivoj sjedi na stolici

Umirovljenik Milojko | Foto: Mirovina.hr

Umirovljenik Milojko uživa u domu za starije u kojem ide na razne aktivnosti, a i druži se s drugim korisnicima. Otkrio nam je što je sve radio u životu, ali i kako se lako naviknuo i na život na brodu i na onaj u domu.

Umirovljenice Lucija i Ester u domu za starije
Lucija (88): 'Došla sam živjeti u dom za starije jer sam svoj stan prepustila unucima'

Zadovoljan je životom u domu

Milojko ima 94 godine i u svojem je životu prošao puno toga. 12 je godina radio na brodovima i plovio svijetom, a posljednje tri godine je u Domu za starije Alfredo Štiglić. Tamo je došao sa svojom suprugom koja je, nažalost, u međuvremenu preminula. U dom je došao kako ne bi bio sam jer mu djeca imaju svoj život i obveze.

– Zadovoljan sam životom u domu, postoji određeni red, poštovanje od osoblja, od čistačice nadalje. Skoro da ništa ne bih mijenjao u domu. Svi se družimo, svi su jako ljubazni, rekao nam je umirovljenik.

Otkrio nam je kako se u domu bavi raznim aktivnostima, tako hoda i ide na vježbe koje se održavaju dva puta tjedno. Kaže kako na treninge ne dolazi puno ljudi, ali je zato grupa redovita. Dodao je i kako postoje druge grupe poput keramike ili pikada.

Oduševljen je Pulom

Milojko nam je ispričao i kako je završio pomorsko-mornaričku akademiju, ali i kako je 12 godina radio na brodovima, dok je neko vrijeme proveo i u brodogradilištu Treći maj. U šali je rekao da mu je život prohujao.

– Brod je brod, mali prostor, ali sve se čovjek navikne. U Puli sam praktički cijeli život. Završio sam akademiju pa sam bio na brodovima oko 12 godina. Prošao sam i dosta svijeta. Uspoređujući obalu i gradove diljem svijeta, ovo kod nas nema nigdje. Što se tiče plaža, života, smještaja, odnosa ljudi prema drugim ljudima, toga nema nigdje osim kod nas u Puli, rekao nam je umirovljenik.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap