Marica (74) i Mijat (77) najviše vole putovati autostopom, a sada se spremaju na novu avanturu

Ana Kanazir
11. ožujka 2023.
Priče
A- A+

Marica Barišić i Mijat Barišić Ružić se spremaju na put u Liverpool na Eurosong, a ovo im neće biti prvo putovanje izvan granice Hrvatske. Naime, u mladosti su obišli pola Europe i to autostopom. Putovali su svugdje, spavali na klupama, a na putovanju su se i zaručili. Sada žele doći do benda Let 3 kako bi im poželjeli puno sreće na nastupu.

Marica i Mijat na ulici podižu palac u znak autostopa

Marica i Mijat autostopiraju | foto: Luka Jeličić, Novi list

Marica i Mijat imaju 74 i 77 godina, a oboje su bili učitelji i to u raznim školama diljem kontinenta. Osim ljubavi prema obrazovanju, dijele i zajedničku ljubav prema putovanjima. Prvo putovanje autostopom je bilo 1969. godine po Europi, a sada se spremaju na još jedno.

Umirovljenik Krešimir ispred tržnice u Utrinama
Krešimir (75): 'U životu treba učiti i pošteno raditi, pročitati ono što piše u novinama, ali ne držati se toga'

‘Još smo mladi i puni ludih ideja’

Marica i Mijat kažu da su autostopirali svim prijevoznim sredstvima, osim traktoru, a sa svojih su putovanja ponijeli i niz avantura i uspomena kojih se i danas rado sjećaju.

– Kad je Let 3 najavio da će na Eurosong putovati traktorom, odlučili smo stopirati i traktor jer smo do sada sva vozila stopirali osim traktora i aviona. Pozitivno razmišljamo i znamo da ćemo uspjeti otići u Liverpool, jer mi smo još mladi, tek su nam 74 i 77 godina i puni smo ludih ideja kao i Let 3, rekla je Marica novinarki Nikolini Lucić s portala Novi list.

Žele upoznati Let 3

Prisjetili su se i svojeg prvog putovanja autostopom iz 1969. godine, ali i putovanja autostopom na koncerte Beatlesa i Rolling Stonesa. Na putovanjima su znali spavati i na klupicama u parkovima i na sijenu, a kaže da im luksuz na putovanjima nije bitan.

– Na svoje sam se prvo putovanje otisnula sa 16 godina i sama putovala kod tetke u Englesku 1966. godine. Tri godine kasnije Mijat i ja kao studenti tadašnje socijalističke hipi generacije 1969. godine putujemo autostopom na koncert Beatlesa u Liverpool. Taj je koncert po mnogočemu bio prekretnica za nas, rekla je Marica i  dodala kako je dobila autogram Micka Jaggera, ali i kako je s njim komunicirala jednom prilikom u avionu.

Sada se Marica i Mijat spremaju na put u London kako bi navijali na Eurosongu, ali i kako bi upoznali Let 3. Osim ovih umirovljenika, u svojoj je mladosti puno putovao i Krešimir s kojim smo pričali ispred jedne zagrebačke tržnice, a više možete pročitati ovdje.

Marica i Mijat na ulici podižu palac u znak autostopa
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap