Krešimir (75): ‘U životu treba učiti i pošteno raditi, pročitati ono što piše u novinama, ali ne držati se toga’

Ana Kanazir
26. veljače 2023.
Priče
A- A+

Mnogi umirovljenici i dalje rade u mirovini, a jedan od njih je i Krešimir koji ima svoj obrt, ali ima i vremena za putovanja. Otkrio nam je gdje je radio, ali i kako mu je u mirovini te što sve radi u slobodno vrijeme.

Umirovljenik Krešimir ispred tržnice u Utrinama

Krešimir ispred tržnice | Mirovina.hr

Krešimir u mirovini ima svoj obrt, a bavi se i aktivnostima oko kuće. Uskoro se sprema na putovanje u Nizozemsku, a za kraj nam je dao jedan savjet za sve.

Umirovljenik popravlja
Rad u mirovini: Umirovljenici najviše rade u trgovinama na veliko i malo, a evo što još kažu statistike

Promjena iz posla u mirovinu nije bila teška

Kako nam je rekao Krešimir, nije mu bila toliko strašna promjena iz posla u mirovinu, a sve je išlo svojim tijekom. Vrlo brzo se privikao na nove okolnosti, a rekao nam je i kako živi i radi u Koprivnici.

– Nije bila strašna promjena iz posla u mirovinu. Jednostavno sam se privikao. Nisam sjeo da bih gledao televiziju, nego sam dalje nastavio raditi i družiti se s poduzećem gdje sam prije radio. Sve je zapravo išlo svojim tokom. Od studija u Zagrebu, pa zaposlenje u Županijskoj upravi za ceste i onda mirovina, otkrio je Krešimir.

Osim toga, trenutno radi, ima obrt koji se bavi izradom natpisa pa je aktivan i u mirovini.

– Iako sada radim u mirovini, to nije neki veliki posao, tek toliko da imam neku zanimaciju. Ne reklamiram se puno, ali uspijem si zaraditi ‘za kavu’, kako se to kaže.

Umirovljenik Krešimir ispred tržnice u Utrinama

Umirovljenik Krešimir ispred tržnice u Utrinama | Mirovina.hr

Ima vremena i za putovanja

Kako nam je ispričao, dok je radio je stalno išao na poslovna putovanja, a sada putuje privatno. Ipak, malo ga je zaustavila pandemija, ali se zato uskoro sprema na putovanje u Nizozemsku.

– Nisam putovao sada dvije godine, ali prije sam putovao zbog posla i kao dio cestarskog udruženja Via Vita. Svake godine bi bio izlet u Hrvatskoj, ili jedan van Hrvatske pa smo bili svugdje, u Londonu, Danskoj, a onda bi gledali cestarske objekte. Uskoro se spremam na putovanje u Nizozemsku kod ženine kćeri, rekao nam je.

Uz obrt i aktivnosti oko kuće, u slobodno vrijeme se druži i s unucima, ali i s obitelji.

Za kraj nam je dao jedan savjet.

– U životu treba učiti i pošteno raditi, pročitati ono što piše u novinama, ali ne držati se toga.

Umirovljenik Krešimir ispred tržnice u Utrinama
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap