Katica (70) rješava križaljke i sudoku, ali knjige su joj draže: “Čitam Kunderu i gledam Kumove”

Barbara Jurišić
8. svibnja 2022.
Priče
A- A+

Ekonomistica Katica (70) kao umirovljenica dane provodi tako što si uvijek s nečim ispunjava vrijeme. Uvijek ima nekoga posla u stanu, a ako i nema, nađe si neku drugu zanimaciju. Uglavnom gleda serije, rješava sudoku na mobitelu te čita knjige.

Katica (70) u centru Valpova
(Barbara Jurišić/Mirovina.hr)

Katica u mirovini ima vremena za sebe te ga provodi na razne načine, najviše online rješavajući križaljke i sudoku. A i po stanu uvijek ima nekog posla.

“Ustanemo malo kasnije i uvijek nam je popunjen dan”

„Ekonomista sam. Radila sam, uglavnom, u banci. Prvo radno mjesto mi je bilo u gruntovnici, tada sam još bila student u Đakovu. Bavila sam se analizama, neko vrijeme sam bila analitički referent, neko vrijeme menadžer.
Sada po stanu uvijek ima nekog posla, sama sam i ne tražim nikakvu pomoć. Ostatak vremena sam najviše po mobitelu, nekad nešto pročitam, a najviše rješavam ove online križaljke i sudoku. Pitajte umirovljenike čime se bave. Ustanu se malo kasnije i uvijek im je nečim popunjen dan. Svašta – ništa, ne znam kako bih drukčije rekla. Ja nemam nekih obveza, ali sad imamo te mreže. Laptop mi sad ne radi, ali imam mobitel“ – govori nam 70-godišnja gospođa Katica.

Gleda Kumove i čita Kunderu

Ružica (66): "Ne idem nikuda zbog ove korone i psihički to dosta utječe"

„Uglavnom serije gledam i čitam knjige. Nekad mi je draže pročitati knjigu od nečega virtualnog. Kundera je meni odličan još od prije, on tako na fini način opiše sve. Od serija gledam ove naše domaće, trenutno Kumove na Novoj. Prije sam gledala turske sapunice, ali to vas veže, to morate onda pratiti… Ranije sam pratila one kultne, Gruntovčane. HTV ima te kultne i poučne serije, a volim gledati dokumentarne emisije dok ovi ostali kanali imaju više zabavne. Čovjek u mirovini ima vremena za sebe“ – zaključila je gospođa Katica.

Otkako je korona došla, Katica nije zadovoljna društvenim životom. I prije se jako čuvala korone i nastavit će tako. Nije se cijepila te smatra da je za nju dovoljno samo čuvati se, ali naglašava kako nije protiv samog cijepljenja. Cijepila bi se da i dalje radi, jer ne bi imala izbora. Izbjegava zatvorene prostore i nada se kako će to „zlo“ iščeznuti. Inače, ima nekoliko prijateljica i skupa se povremeno druže.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap