Baka Milica: “Mirovine su nam socijala. Teško je gledati pozitivno kada si sam”

Jasmina Grgurić Zanze
10. prosinca 2018.
Priče
A- A+

“Iako, ima jedan susjed koji mi ujutro dođe kada ide po kruh i pita me treba li i meni donijeti. To su lijepe stvari. Čujte, ide mi već 77. godina, dvije sedmice, da je i treću dočekati…”

Baki Milici teško pada mala mirovina, ali i samoća Foto: Mirovina.hr

Baka Milica mirovinu je zaradila u pogonu zagrebačke tvornice obuće. No, poduzeće je otišlo u stečaj, zbog čega je morala u prijevremenu mirovinu. Sa 1.700 kuna, kaže, nema se baš s čime pohvaliti…

„Nemam se baš s čime pohvaliti, mirovine su nam socijalna pomoć. Radila sam u zagrebačkoj tvornici Šimecki 28 godina, a imam još staža iz rada u trgovini, sve skupa preko 30 godina. Za sve to dobivam 1.700 kuna. Išla sam u prijevremenu, jer je poduzeće išlo u stečaj, nije bilo baš puno izbora” – priča nam umirovljena Milica.

Najteže joj ipak, dodaje, pada samoća.

“Živim sama, obitelj se razbježala po cijeloj Hrvatskoj, snalazim se svakako. Bila sam kod sina na Pagu ljetos mjesec i pol dana. Najljepše mi je doma. Kada si sam, teško je gledati lijepe strane. Iako, ima jedan susjed koji mi ujutro dođe kada ide po kruh i pita me treba li i meni donijeti. To su lijepe stvari. Čujte, ide mi već 77. godina, dvije sedmice, da je i treću dočekati”…- kaže baka Milica.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap