Znate li da luk ne smijete držati pored jedne namirnice? Evo o čemu se radi

Ana Kanazir
20. kolovoza 2023.
Novosti
A- A+

Kod skladištenja voća i povrća treba paziti na nekoliko stvari kako bi oni što dulje ostali svježi. Nitko ne želi da mu luk proklija ili postane pljesniv. Kako bi se to spriječilo važnu ulogu će imati mjesto na kojem držite luk, ali i pored koje namirnice s on nalazi.

luk na hrpi

Luk | Foto: Pixabay/1195798

Luk je poprilično izdržljiva namirnica koja može dugo trajati, ali ipak treba paziti gdje ga točno držite i pored kojih namirnica.

Umirovljenik jede hranu sa žlicom
Nutricionistica otkrila tajne ljetne prehrane: 'Važno da prehrana bude raznovrsna, šarena, ali naravno i ukusna'

Luk se koristi vrlo često u kuhinji za kuhanje raznih jela, a kako bi što dulje ostao svjež, najbolje je da ga ne držite na svjetlosti i na vlazi jer bi zbog ovoga mogao vrlo brzo proklijati. Umjesto toga, kako se navodi na portalu Mirror, ovu namirnicu treba držati na hladnom, tamnom i suhom mjestu. Na ovaj će način ostati dulje svjež i neće proklijati, ali neće se ni razviti plijesan.

Još jedna greška koju mnogi rade je kada luk stavljaju uz neku drugu namirnicu, točnije kada se nalazi u istoj kutiji ili posudi s krumpirom. Na ovaj način će luk brže istruliti. Izbjegavajte i držanje luka u plastičnoj vrećici jer neće imati dovoljno zraka i jednako tako će se pokvariti. Luk može biti dodatak raznim salatama, a samim time i idealan dodatak ljetnoj prehrani, o kojoj nam je ovdje više napisala nutricionistica.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap