Zeznuo HZMO za nekoliko dodataka na mirovinu: 67-godišnjak dokumentaciju ovjerio pečatom tvrtki koje više ne postoje

Milan Dalmacija
5. studenoga 2022.
Novosti
A- A+

Zadarska je policija kazneno prijavila 67-godišnjaka jer je za ostvarivanje prava na dodatak na mirovinu drugim osobama, prilikom predaje zahtjeva u HZMO koristio pečate i službene dokumente tvrtki koje više ne postoje. Riječ je o tvrtkama koje su poslovale od 1991. do 1995. na području Obrovca.

Pečat, žig | Foto: Unsplash

Nevjerojatnu je prijevaru počinio 67-godišnjak s područja Zadarske županije, izvijestila je tamošnja Policijska uprava. Terete ga da je od 2014. do 2016. koristio službeni pečat i bjanko dokumente tvrtki koje više ne postoje.

Konkretnije, riječ je o tvrtkama koje su poslovale u vremenu od 1991. do 1995. godine na području Obrovca. Prevarant je iskoristio te pečate i dokumentaciju kako bi ispostavi Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje podnio zahtjeve za isplatu dodataka na mirovine drugim osobama.

Time im je pribavio protupravnu imovinsku korist na štetu državnog proračuna. Nakon krim-istrage, policija je Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru podnijela kaznenu prijavu zbog krivotvorenja isprave.

Copy link
Powered by Social Snap