Žene omamile i opelješile umirovljenika usred bijela dana na placu u Zagrebu

Jasmina Grgurić
15. ožujka 2021.
Novosti
A- A+

Vreva na tržnici je prošla, a vi nakon kupovine sjedite na terasi obližnjeg kafića i uživate u piću prije ručka. Prilaze vam dvije žene, sjedaju s vama za stol i dok ne gledate, ubacuju vam tablete u piće. Nakon toga s vas skidaju nakit, uzimaju vam novac… Zvuči nemoguće? Upravo to se dogodilo 80-godišnjem zagrebačkom umirovljeniku.

Foto: Jelena Ratko | mirovina.hr

Za 80-godišnjeg zagrebačkog umirovljenika s Trešnjevke bio je to još jedan od uobičajenih dana. Protekli četvrtak, podne je prošlo, vreva na tržnici utihnula. Sjeo je na terasu jednog od kafića na Trešnjevačkom placu i uživao u piću. No, ne zadugo. Za stol mu prilaze dvije mlađe žene u dobi od 28 i 40 godina. Sve je unaprijed osmišljeno i dogovoreno s vrlo nečasnom namjerom, uzeti mu sve što ima.

Ovako su prevarantice starijem paru iz stana uzele 12 tisuća eura ušteđevine!

Nešto iza 13 sati prevarantice dolaze i sjedaju za njegov stol. Dok mu je jedna pričom odvlačila pažnju, druga mu je u piće ubacila nekoliko tableta za spavanje. One su brzo počele djelovati pa je umirovljenik izgubio prisebnost i ravnotežu. To je i bio cilj. Žene su mu pomogle da ustane pa ga odvukle do obližnje tramvajske stanice. Prolaznicima ništa nije bilo sumnjivo jer su smatrali da se deda vjerojatno napio. Posjele su ga na klupu u obližnji park.

Dok je 80-godišnjak sve dublje tonuo u nesvijest, 40-godišnjakinja mu je s ruke skinula dva zlatna prstena pečatnjaka te ga spremila u džep od jakne. Nakon što je potpuno izgubio svijest, polegle su ga na leđa. Tada je 28-godišnjakinja iz džepa njegovih hlača izvadila kovertu s novcem i novčanik.

Srećom, u blizini su se našli policajci s Trešnjevke. Kako je izvijestila Policijska uprava zagrebačka, kradljivice su uhvatili i priveli. Umirovljenika koji nije bio u stanju braniti se opelješile su u vrijednosti od 14.400 kuna. Po dovršetku obrade uz kaznenu prijavu za krađu nadležnom državnom odvjetništvu, predane su pritvorskom nadzorniku.

Žene omamile i opelješile umirovljenika usred bijela dana na placu u Zagrebu
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap