Žena (58) mislila da se dopisuje s američkim vojnikom, prevarena za 17.500 eura

Josip Mihaljević
10. lipnja 2021.
Novosti
A- A+

Prevare dolaze u svim oblicima, a jedna od onih na koju nikako ne biste trebali nasjesti dolazi u obliku obećavanja ljubavne veze. U to se uvjerila 58-godišnja žena iz Varaždinske županije koja je “američkom vojniku” poslala 15 tisuća eura i dva mobitela.

vojnik

Foto: Unsplash

Prevare nad starijima su sveprisutne, a kao što možemo vidjeti u ovom primjeru, dolaze u različitim oblicima. Policijski službenici PP Ivanec zaprimili su dojavu 58-godišnjakinje koja je prekasno shvatila da je prevarena od strane nepoznate osobe.

Prema prijavi, ona je početkom ove godine putem jedne društvene mreže “upoznala” muškarca koji joj se predstavio kao američki vojnik na misiji u Siriji. On ju je uvjerio da želi doći u Hrvatsku i s njom ostvariti ljubavnu vezu, ali prije tog je zatražio novac kako bi joj mogao poslati pakete pomoći, uz obećanje da će novac vratiti kasnije.

Gospođa mu je u nekoliko navrata uplatila čak 15 tisuća eura, a na njegovo traženje mu je kupila dva mobitela ukupne vrijednosti 2.500 eura.

U 99.99 posto slučajeva ako se od vas traži da pošaljete veliku sumu novca da bi nešto dobili zauzvrat – radi se o prijevari.

Kako joj on nije vratio novac niti poslao pakete pomoći, gospođa je shvatila da je prevarena.

Policija poduzima radnje u cilju otkrivanja počinitelja ovog kaznenog djela.

Ovo nije prvi ovakav slučaju u Hrvatskoj, kao što možete vidjeti OVDJE i OVDJE.

Žena (58) mislila da se dopisuje s američkim vojnikom, prevarena za 17.500 eura
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap