Zbog proceduralne pogreške: Odvjetništvo odbilo primiti vještačenje u slučaju smrti Vladimira Matijanića

Milan Dalmacija
8. ožujka 2023.
Novosti
A- A+

Zbog proceduralne pogreške Općinsko državno odvjetništvo u Splitu odbilo je primiti nalaz vještačenja Medicinskog fakulteta u Zagrebu u slučaju smrti novinara Vladimira Matijanića. Vještačenje je obavljeno u sklopu istrage koja se provodi protiv nepoznatih počinitelja zbog sumnje u nesavjesno liječenje.

Novinar Vladimir Matijanić preminuo je nakon što su ga liječnici u Splitu uvjeravali da ne treba doći u bolnicu, unatoč simptomima covida-19 koje je imao | Foto: Screenshot: YouTube/cenzuraplus

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu odbilo je primiti nalaz vještačenja Medicinskog fakulteta u Zagrebu u slučaju smrti novinara Vladimira Matijanića, doznaje novinar Indexa, Ilko Ćimić. Vještačenje je naručeno još u studenom prošle godine, a ODO ga je odbilo jer navodno nije bilo jasno navedeno da ga je proveo taj fakultet.

Stigao nalaz inspekcije: Nema značajnijih propusta u postupanju prije smrti Vladimira Matijanića

To vještačenje dio je kaznenog postupka kojeg ODO u Splitu provodi protiv nepoznatih počinitelja zbog sumnje u nesavjesno liječenje. Od kolovoza do studenog istražitelji su prikupili svu dokumentaciju od svih nadležnih institucija, uključujući i inspekcijski nalaz Ministarstva zdravstva i KBC-a Split kojim nisu utvrđene pogreške u postupanju prema Matijaniću, o čemu smo ranije izvijestili.

Sve ovo se događa nešto više od sedam mjeseci nakon Matijanićeve smrti i mjesec dana nakon velikog prosvjeda novinara na Markovu trgu koji je održan pod nazivom “Oprostite što smetam, ne mogu disati”. Podsjetimo, Matijanić je preminuo 5. kolovoza prošle godine od posljedica zaraze koronavirusom, nakon što su ga liječnici nekoliko dana uvjeravali da ne treba ići na hitnu. Kronologiju cijelog slučaja možete pročitati ovdje.

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap