Zbog potresa umirovljenica već šest mjeseci živi u derutnoj kamp-kućici: “Imam bunar, ali vodu za piće si moram kupiti”

Josip Mihaljević
20. rujna 2020.
Novosti
A- A+

Umirovljenica Ruža proteklih šest mjeseci živi u derutnoj kamp-kućici jer je kuća u kojoj je živjela 50 godina totalno uništena u potresu. Uskoro će zima, a nema pravi krov nad glavom. Grad joj je dostavio radne materijale za obnovu, no bez majstora i izvođača radova ništa ne može napraviti.

umirovljenica ruža

Foto: HRT Screenshot (Facebook)

Šest mjeseci nakon potresa umirovljenica Ruža Lepušić i dalje nije zbrinuta, piše magazin.hrt.hr. O gospođi Ruži i njenom očaju smo već pisali, još je u travnju javno iznijela svoje probleme koji su takve prirode da je čak rekla da bi joj bilo bolje da je poginula u potresu.

Nema ni struje ni vode, a trenutačno živi u derutnoj kamp-kućici u svojem dvorištu.

“Teško, teško, jer ja se ne mogu micati, tu mi je sva roba, sve će mi se uništiti. Niti gledam televiziju, niti imam vode, imam tu bunar, ali vodu za piće si moram kupiti”, požalila se HRT-u.

Materijal za obnovu je uredno dobila od grada, ali tko s hrvatskom mirovinom može krenuti u obnovu kuće? Jedino joj pomažu dobri susjedi, ali bez majstora i izvođača radova teško mogu sami popraviti veliku štetu.

“Da nam se barem organizira majstor, netko tko bi nam vodio posao. Mi možemo dati ruke, susjedi će se organizirati, ali treba nam netko tko će to voditi”, kazao je susjed Branko Juren.

Umirovljenica je kazala kako ju osim susjeda i pomoći iz Caritasa nitko nije kontaktirao. Preostaje joj čekati da novi Zakon o obnovi napokon krene u provedbu, a za to mora čekati da se donesu podzakonski akti te da se prikupi projektna dokumentacija.

Ruža zna da dolazi zima i da će joj teško biti bez pravog krova nad glavom, a nada se da će radovi početi prije prvog zimskog snijega.

 

Zbog potresa umirovljenica već šest mjeseci živi u derutnoj kamp-kućici: “Imam bunar, ali vodu za piće si moram kupiti”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap