Zadnja etaža Doma zdravlja u Glini postala dom za starije: Korisnici imaju ambulantu i dnevni boravak

Jasmina Grgurić Zanze
12. travnja 2024.
Novosti
A- A+

Posljednju etažu Doma zdravlja u Glini, Sisačko-moslavačka županija prenamijenila je za smještaj starijih osoba. Time je proširen kapacitet obnovljenog Doma za starije osobe Glina s 24 nova mjesta. Korisnici u Domu zdravlja imaju ambulantu i dnevni boravak, kako im ništa ne bi nedostajalo. Na ovaj način oslobađa se mjesto za oboljele od Alzheimera i ostalih demencija u glinskome domu. Uz njega se proteže i umirovljeničko naselje za smještaj starijih osoba.

Zadnja etaža Doma zdravlja u Glini postala dom za starije | Foto: SMŽ

Zadnja etaža Doma zdravlja u Glini postala dom za starije | Foto: SMŽ

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak obišao je zadnju etažu Doma zdravlja u Glini, a koja je uređena i prilagođena potrebama umirovljenika i starijih sugrađana. Nakon razornog potresa obnovljeni Dom za starije osobe Glina otvoren je krajem prošle godine, o čemu više možete pročitati ovdje.

Oboljeli od Alzheimerove bolesti i ostalih demencija

Dnevni boravak u Domu za starije Glina
Otvoren je obnovljeni Dom za starije osobe Glina, a uvedeni su i neki noviteti

– Proširujemo kapacitet Doma za starije osobe Glina. Uredili smo ovaj prostor na zadnjoj etaži Doma zdravlja i ovdje smo osigurali 12 smještajnih jedinica za 24 korisnika. Uz to imamo i ambulantu i dnevni boravak i sav drugi sadržaj koji je potreban korisnicima Doma kako bi što kvalitetnije provodili vrijeme. Na ovaj način smo oslobodili prostor u zgradi Doma za starije u Glini za naše sugrađane koji boluju od Alzheimerove bolesti i drugih demencija, tako da ćemo i tu imati 20 korisnika, rekao je župan Celjak.

Uređenjem prostora zadnje etaže Doma zdravlja u Glini, u kojem će biti smješteno 24 korisnika, kapacitet Doma za starije osobe Glina povećan je sada sa 79 na 104 mjesta.

Umirovljeničko naselje u dvorištu doma za starije

Sisačko-moslavačka županija, ističu, radi na podizanju kvalitete smještaja za starije osobe na najvišu razinu na području Gline, ali i cijele županije.

– Kad uzmemo u obzir da imamo umirovljeničko naselje odmah u dvorištu Doma za starije, odnosno Doma zdravlja ovdje u Glini, možemo reći da smo zaista podigli na najvišu razinu i standard i smještaj naših sugrađana starije životne dobi. Vrijednost radova na uređenju zadnje etaže Doma zdravlja je nešto više od 120.000 eura. Isto tako smo morali prilagoditi prostor u zgradi Doma za starije Glina, a vrijednost tih radova je nešto više od 40.000 eura,  rekao je župan Celjak.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap