Ponudile 86-godišnjakinji masažu te ju oštetili za nekoliko desetaka tisuća kuna

Barbara Jurišić
9. kolovoza 2022.
Novosti
A- A+

Policija je izvijestila javnost o drskoj krađi u kojoj je 86–godišnjakinja oštećena za nekoliko desetaka tisuća kuna. U popodnevnim satima na zagrebačkoj Peščenici su dvije nepoznate žene ponudile gospođi masažu. Ona ih je pustila u stan te su joj one ukrale novac i nakit.

Ilustracija: Pixabay

provalnik u sivoj vesti i crnom kapom preko glave provaljuje alatom zelena drvena vrata
Zaštitite sebe i svoju kuću od provalnika i prevara dok ste na godišnjem odmoru

Policijska uprava zagrebačka je izvijestila o drskoj krađi koja se dogodila u ponedjeljak na zagrebačkoj Peščenici. Oko 13:45 sati u Ulici Ante Jakšića su dvije nepoznate žene 86–godišnjakinji ponudile besplatnu masažu. Ona ih je pustila u svoj stan te su one iskoristile njezinu nepažnju. Ukrale su joj novac i nakit u vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna.

Prevare kao što je ova nisu rijetkost te su najčešća meta umirovljenici. Prevare su sve kreativnije i sve češće te ne treba nasjedati na njih. Prevaranti se predstavljaju kao socijalni radnici, anketari, maseri, bankari ili, čak, policajci. Ako sumnjate na neku prevaru, bilo da se radi o pozivima ili dolasku osobe na vaša vrata, prijavite slučaj policiji.

Podsjetimo, prije samo nekoliko dana, također na Pešćenici, dogodila se još jedna drska krađa gdje je 88–godišnjakinja oštećena za nekoliko tisuća kuna. Pročitajte više OVDJE.

Također, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) je objavio upozorenje građanima da ne nasjedaju na prevare gdje se ljudi predstavljaju kao njihovi djelatnici.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap