Zaba poslala važno upozorenje: Ne reagirajte na SMS poruke i ne unosite podatke

Jasmina Grgurić Zanze
30. siječnja 2024.
Novosti
A- A+

Nakon Hrvatske pošte, prevaranti se sada predstavljaju u ime Zagrebačke banke. Korisnike traže ažuriranje podataka za isporuku paketa ili plaćanje za dostavu. Takve SMS poruke treba ignorirati. Iz Zagrebačke banke poručuju da ne unosite svoje podatke, a ako ste to kojim slučajem učinili, da odmah zovete Službu za blokadu kartica.

Umirovljenik koristi pametni mobitel

Mobitel | Foto: Pexels / SHVETS production

Zagrebačka banka poslala je važno upozorenje svojim korisnicima putem m-zabe. Nakon lažnih SMS poruka o dostavi i naplati paketa u ime Hrvatske pošte, o čemu smo pisali ovdje, prevaranti se sada predstavljaju u ime Zabe.

umirovljenik_mobitel Foto: pexels
Lažna SMS obavijest: Kako prepoznati pokušaje prijevare u ime Hrvatske pošte

Naime, prevaranti traže ažuriranje podataka za isporuku paketa ili plaćanje za njegovu dostavu. Takve poruke je važno ignorirati, jer unošenjem podataka možete ostati bez novca s računa. U tom slučaju odmah treba zvati Službu za blokadu kartica.

– Prevaranti putem SMS poruke traže ažuriranje podataka kako bi isporučili paket ili traže plaćanje naknade za njegovu dostavu. Ne reagirajte na poruke, ne klikajte na linkove i ne unosite svoje podatke jer može doći do zlouporabe i možete pretrpjeti štetu. Ako ste ipak unijeli neki od podataka, molimo da odmah nazovite Službu za blokadu kartica na 01/ 3789-789 koja radi 24 sata dnevno, priopćili su iz Zagrebačke banke.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap