Za vrijeme Adventa dvije tramvajske linije neće voziti vikendom kroz centar Zagreba

Ana Kanazir
25. studenoga 2022.
Novosti
A- A+

Tijekom održavanja Adventa u Zagrebu će na raznim lokacijama biti smještene kućice s hranom, pićem i suvenirima koji se mogu kupiti, a građani će moći uživati i u glazbi koja će se odvijati diljem centra grada. Baš kao i svake godine i ove Advent nudi brojne sadržaje, a upravo zbog toga iz ZET-a najavljuju kako od subote 26. studenog do subote 7. siječnja neće voziti tramvaji između Trga bana Jelačića i Glavnog kolodvora.

advent u zagrebu

advent u Zagrebu | foto: Facebook Advent u Zagrebu

Na predstavljanju Adventa u Zagrebu najavljene su mnoge stvari, o kojima smo pisali ovdje, a sada je najavljen i poseban raspored vožnji tramvaja. Točnije, za trajanja Adventa petkom, subotom i nedjeljom od 18 do 23 sata neće prometovati tramvaj između glavnog zagrebačkog Trga i Glavnog kolodvora.

Tečaj €/kn: 7,53450
advent u zagrebu
Sve se zna o Adventu u Zagrebu, ali i Šibeniku i Zadru: Donosimo gdje i kako se zabaviti

Promjene zbog gužve

Radi se o linijama 6 i 13 koje će voziti izmijenjenim trasama. Linija 6 će voziti: Črnomerec – Trg bana Josipa Jelačića – Jurišićeva – Trg žrtava fašizma – Ulica Kneza Mislava – Autobusni kolodvor – Sopot, dok će linija 13 voziti ovim putem: Kvaternikov trg – Trg žrtava fašizma – Glavni kolodvor – Vodnikova – Savska cesta – Ulica Grada Vukovara – Žitnjak.

Jednako tako, novost je i rad Uspinjače koja će u vrijeme Adventa, u već spomenutim datumima, brojne zaljubljenike u lampice, kuhano vino i razne poslastice voziti sve do ponoći prema Gornjem gradu i prema natrag.

Zabranjen i promet vozilima

Iz Policijske uprave zagrebačke su objavili još nekoliko upozorenja za građane. Tako će na snazi biti i zabrana prometa u određenim ulicama. Evo o čemu se radi:

  • radnim danima od ponedjeljka do četvrtka od 17 do 23 sata, zabranjuje se promet na zapadnoj strani Trga Nikole Šubića Zrinskog za sva vozila osim tramvaja dok će se promet Berislavićevom ulicom od Gajeve ulice do Zrinjevca uspostaviti dvosmjerno za potrebe stanara.
  • petkom, subotom i nedjeljom od 17 sati do ponoći, zabranjuje se promet za sva vozila na zapadnoj strani Trga Nikole Šubića Zrinskog, zapadnoj strani Trga Josipa Juraja Strossmayera i zapadnoj strani Trga kralja Tomislava, na potezu od Tesline ulice do Mihanovićeve ulice dok će se promet Katančićevom ulicom od Gajeve ulice do Trga Josipa Jurja Strossmayera uspostaviti dvosmjerno za potrebe stanara.
  • petkom, subotom i nedjeljom od 17 sati do ponoći, zabranjuje se promet za sva vozila osim „taxi“ vozila i vozila stanara u Gajevoj ulici od Hebrangove ulice do Tesline ulice, zatim u Berislavićevoj ulici od Preradovićeve ulice do Gajeve ulice te u Teslinoj ulici i na sjevernoj strani Trga Nikole Šubića Zrinskog.
  • svakodnevno od 17 sati do ponoći, „taxi“ stajalište na lokaciji Vlaška – Europski trg premješta se privremeno na istočnu stranu Kurelčeve ulice s obaveznim ulazom iz smjera Palmotićeve ulice na Jurišićevu ulicu te nakon polukružnog okretanja na Kurelčevoj ulici kod ulaza u garažu „Ban Centar“ natrag na Jurišićevu ulicu i dalje na Palmotićevu ulicu.
  • svakodnevno od 17 sati do ponoći, korisnici garaže „Ban Centra“ za prilaz navedenoj garaži privremeno će koristiti smjer kretanja na relaciji Palmotićeva – Jurišićeva – Kurelčeva – ulaz u garažu te istim smjerom natrag iz navedene garaže.
  • svakodnevno od 17 sati do ponoći, autobusna linija „ZET-a“ broj 150 na relaciji od Tuškanca do Trga bana Josipa Jelačića skraćuje se do Ilirskog trga.

Iz ovih razloga, iz policije savjetuju građane da koriste javni prijevoz i da izbjegavaju dolazak u grad automobilima.

Za vrijeme Adventa dvije tramvajske linije neće voziti vikendom kroz centar Zagreba
Popularno
Tečaj €/kn: 7,53450
Share via
Copy link
Powered by Social Snap