Vraća se kultna serija: Novi Gruntovčani emitirat će se svaka dva tjedna

Matej Markovinović
2. kolovoza 2022.
Novosti
A- A+

Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije predstavila je televizijsku seriju Novi Gruntovčani, čiji je cilj očuvanje tradicije koju je postavila kultna serija. Sve epizode bit će dostupne na YouTubeu, društvenim mrežama i Varaždinskoj televiziji.

Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije predstavila je seriju Novi Gruntovčani, “remake” kultne televizijske serije uz koju mnogi vežu najljepša sjećanja iz mladosti i djetinjstva.

Riječ je o projektu vrijednom 100.000 kuna, čiji je cilj očuvanje tradicije. Svaka epizoda ima svoju tematiku te je važno naglasiti da se ne radi o kopiji izvornih Gruntovčana. Likovi su ostali isti, ali tu su neke nove priče s kojima su kreatori povezali stare zaboravljene običaje.

“Naš je cilj da ističemo ono po čemu je ovaj prostor prepoznatljiv. Gruntovčani su, uz Vegetu i naivu, jedan od simbola ovog kraja i način na koji se čuvaju povijesne vrijednosti, sadržaj i mentalitet ovog prostora na najbolji mogući način”, rekao je župan Darko Koren.

Glavni glumci su članovi KUD-a Gruntovec,  režiju potpisuju Kristina Sočev i Miroslav Mirković, snimatelj je Stjepan Dolenec, a

Domaće serije u kojima smo 70-ih i 80-ih godina uživali ispred malih ekrana

jedna od autorica scenarija je Milica Lukačinec. Prepoznatljiva tema Gruntovčana, Podravina moja ravna, proteže se kroz seriju u izvedbi Miroslava i Gordane Evačić.

Serija će imati 10 epizoda, a će sve biti dostupne na YouTubeu, društvenim mrežama i Varaždinskoj televiziji. Emitirat će se svaka dva tjedna.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap