Vozačica (70) na zebri pokosila majku i bebu koju je nosila u “klokanici”

Jasmina Grgurić Zanze
19. veljače 2019.
Novosti
A- A+

Prometne nesreće u kojima sudjeluju starije osobe sve su češće. Posljednja se dogodila jučer u Slavonskom Brodu, kada je 70-godišnja vozačica automobilom na zebri udarila majku s bebom koja je zadobila teške tjelesne ozlijede.

Ilustracija: Pixabay

Beba koja nije napunila ni 11 mjeseci, bori se za život. Na dječaka i njegovu 26-godišnju majku usred bijela dana, oko 12:45 sati u ponedjeljak, naletio je automobil, i to na obilježenom pješačkom prijelazu u Slavonskom Brodu. Autom je upravljala 70-godišnja vozačica.

Dječak je zadobio ozljede opasne po život u predjelu glave te je hitno operiran u Općoj županijskoj bolnici “Dr. Josip Benčević” u Slavonskom Brodu. Operacija je dobro prošla, no zbog bebine dobi liječnici su oprezni u davanju bilo kakvih prognoza, neslužbeno doznaje Jutarnji list.

Policijska uprava brodsko-posavska izvijestila je da se nesreća dogodila u Osječkoj ulici sa sjeveroistočne strane kružnoga toka u blizini naselja A. Hebrang. Očevid je pokazao da 70-godišnjakinja na pješačkom prijelazu nije propustila pješakinju koja je na sebi nosila dijete u “klokanici”.

Umirovljenica je automobilom udarila 26-godišnjakinju koja je s djetetom pala na beton. Beba je teško ozlijeđena i zadržana na liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu, dok je lakše ozlijeđena majka puštena kući, izvijestila je policija. Protiv vozačice podnijela je kaznenu prijavu zbog sumnje u kazneno djelo izazivanja prometne nesreće.

nesreca
Umirovljenik (70) u prometnoj nesreći automobilom na pješačkom udario dječaka i djevojčicu

Nedavno je javnost potresao i slučaj 74-godišnje vozačice iz Samobora koja je na pješačkom prijelazu usmrtila dječaka, koji je također u pratnji majke prelazio pješački prijelaz. Umirovljenica je osuđena na četiri godine zatvora, novčanu kaznu i petogodišnju zabranu upravljanja motornim vozilima.

Prije mjesec dana, 70-godišnji umirovljenik iz Bjelovara također je automobilom na zebri udario dječaka i djevojčicu.

Nažalost, statistike nisu na strani starijih vozača. Policija upozorava da su oni krivci prometnih nesreća u kojima sudjeluju u 70 posto slučajeva. U takvim nesrećama 2017. godine smrtno su stradale 24 osobe, a lani 28 osoba. Na umanjenje vozačke sposobnosti starijih vozača utječu u prvom redu slabiji vid i refleksi.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap