Vlasnik doma za starije počinio samoubojstvo jer je troje korisnika bilo pozitivno na koronu

Josip Mihaljević
22. listopada 2020.
Novosti
A- A+

Vlasnik jednog doma za starije iz Grčke počinio je samoubojstvo nakon što je doznao da je nekolicina njegovih korisnika bila zaražena. Grčki mediji pišu kako je bio iznimno požrtvovan svom radu, a u oproštajnoj poruci je dao do znanja da ga je preko ruba gurnio proboj koronavirusa.

nea thalpi

Foto: Dimitris Kampanaros | Dom za starije “Nea Thalpi”

Vlasnik grčkog doma za starije “Nea Thalpi” Dimitris Kampanaros (41) počinio je samoubojstvo nakon što je nekolicina korisnika iz njegovog doma bila pozitivna na koronavirus, piše greekreporter.com.

Prema izvještaju lokalne policije, Kampanarosa su pronašli mrtvog u vlastitom domu, a pored njega je bila sačmarica s kojom se navodno upucao. Povrh svega, čini se da je motiv bio koronavirus.

Naime, troje korisnika je imalo pozitivan test unatrag zadnjih nekoliko dana, a hospitalizirana je jedna 88-godišnjakinja.

Pozitivan je bio i sam Kampanaros, koji je ostavio svojevrsno oproštajno pismo prije samoubojstva u kojem se izravno krivi za širenje virusa u domu.

“Ja sam propalica. Diskreditirao sam dom. Nitko mi više nikada neće vjerovati. Koronavirus me pobijedio. Volio sam svoj posao, ali vjerojatno nisam bio dobar vođa”, napisao je.

Fanatično obavljao posao, a muza mu je bila baka

Kampanaros je iznimno volio svoj posao kojeg je nedavno naslijedio od oca. Tijekom prve karantene u proljeće, zaključao se zajedno s korisnicima na 65 dana – htio je biti siguran da su njegovih stotinjak korisnika zbrinuti i zaštićeni.

Diplomirao je psiholgoiju, a nastavio je svoje školovanje u području gerontologije u Njemačkoj. U osobnoj poruci na stranicama doma vidi se da mu je do starijih bilo iznimno stalo:

Sindikat umirovljenika upozorava: Siromaštvo ubija starije!

“Oduvijek sam htio znanjem doprinositi boljitku života starijih, u praksi i u teoriji. Moj odabir da se bavim starijima je plod unutarnje motivacije i ljubavi prema mojoj muzi, baki Artemis”, napisao je Kampanaros.

Društvene stranice doma prepune su fotografija veselih umirovljenika koji su u velikom šoku zbog poteza vlasnika.

“Želimo istaknuti da Dom i dalje radi punim kapacitetima i da se briga za starije nije poremetila unatoč lošoj atmosferi zbog šokantnih i tužnih događaja. Dom ima mehanizme i dovoljno kadra da nastavi s radom. Budite uvjereni da su vaši najmiliji sigurni s nama”, napisali su iz doma “Nea Thalpi” na Facebooku.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap