Virus ušao u još jedan dom za starije, unio ga je netko od posjetitelja ili zaposlenika

Jasmina Grgurić Zanze
6. kolovoza 2020.
Novosti
A- A+

U Hrvatskoj je jučer zabilježeno 58 novih slučajeva zaraze koronavirusom. U Splitsko-dalmatinskoj županiji bilo je 15 novozaraženih, a u Vukovarsko-srijemskoj 11 gdje je danas najgora epidemiološka slika. Čak su 24 nove osobe pozitivne na Covid-19, a došlo je i do proboja virusa u jedan dom za starije i nemoćne osobe.

Ilustracija: Rawpixsel

Već su jutros u Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježene 24 nove pozitivne osobe na COVID-19. Pritom je  18 osoba iz Vinkovaca te po jedna iz Drenovaca, Vukovara, Ivankova, Slakovaca, Rokovaca i iz Cerića.

Zaraženo je 16 zdravstvenih radnika, od čega dva liječnika, osam medicinskih sestara, petero drugih zdravstvenih radnika i jedan nezdravstveni. Ivan Kubiček iz Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije za HTV je potvrdio ulazak koronavirusa u jedan Dom za starije i nemoćne osobe u Vinkovcima. Pozitivno je 13 korisnika i jedna zaposlenica.

Od Covida-19 preminuo član predsjedništva Stranke umirovljenika Vinko Kuzmić

“Trenutno se radi jedna opsežna epidemiološka obrada, uzeti će se brisevi od svih korisnika i djelatnika doma i sutra ćemo vidjeti rezultate tih testova. Točan broj oboljelih još nemamo, jer je epidemiološka obrada u tijeku, ali možemo pretpostaviti da je virus ušao u dom putem posjetitelja ili ga je unio neki od zaposlenika” – rekao je Kubiček.

Na području cijele Hrvatske danas je zabilježeno 28 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih u Hrvatskoj ukupno 561. Među njima je 110 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru sedmero pacijenata.

Jedna osoba je preminula.

Od 25. veljače, kada je zabilježen prvi slučaj u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 5.404 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 155 preminulo, a 4.688 se oporavilo. U samoizolaciji je trenutno 2171 osoba.  Do danas je ukupno testirano 125.317 osoba, od toga 934 u posljednja 24 sata.

 

Virus ušao u još jedan dom za starije, unio ga je netko od posjetitelja ili zaposlenika
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap