[VIDEO] Umirovljenik u Splitu petrčavao cestu, skoro završio pod automobilom

Jasmina Grgurić Zanze
23. ožujka 2019.
Novosti
A- A+

Snimak iz automobila zabilježio je jednog umirovljenika u pokušaju pretrčavanja nekoliko trakova vrlo prometne ceste u Splitu. Stariji građanin “za dlaku” je izbjegao fatalni ishod ovoga podviga koji ga je umalo stajao života. A zebra se nalazila samo nekoliko desetaka metara dalje…

Snimak zaslona: Facebook/Prometne zgode i nezgode

Starije osobe u Hrvatskoj čine više od 50 posto smrtno stradalih pješaka. Prema podacima policije, njih više od 70 posto uzrokuje prometne nesreće u kojima sudjeluju. Dio je to statistika koje su dovele do prijedloga zakona, prema kojem će vozači stariji od 67 godine morati ići na obavezni liječnički pregled kako bi produljili vozačku dozvolu.

josip mataija
Josip Mataija: "Stariji vozači su krivi u 70 posto prometnih nesreća u kojima sudjeluju"

Kada je je riječ o pješacima, mora se priznati da su tu neoprezni građani svih dobnih skupina, ali među njima su i oni stariji. Naravno, loše je kada cestu mimo pješačkog prijelaza pokuša pretrčati osoba bilo kojeg uzrasta. Međutim, starije osobe često su sporije u tom pothvatu, a sporija im je i sama procjena trenutka u kojem bi to “trebali” učiniti.

Upravo to se dogodilo jednom splitskom umirovljeniku koji se upustio u pretrčavanje nekoliko prometnih traka na vrlo prometnoj cesti u Poljičkoj ulici. Taman kada je uhvatio zalet i zakoračio na cestu, naletio je automobil od kojeg se izmaknuo u zadnji trenutak.

Samo sekunda dijelila je umirovljenika od fatalnog ishoda, a rizik se mogao potpuno izbjeći samo da je ovaj stariji građanin otišao nekoliko desetaka metara dalje na pješački prijelaz.

Video snimljen iz automobila objavljen je na popularnoj Facebook stranici “Prometne zgode i nezgode.”

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap