[VIDEO] Spojili se 75 godina nakon rastanka: “Uvijek sam te volio…”

Jasmina Grgurić Zanze
16. lipnja 2019.
Novosti
A- A+

Nevjerojatna romantična priča dogodila se punih 75 godina nakon rastanka između Amerikanca i Francuskinje. Danas 97-godišnji KT Robbins zaljubio se u vrijeme Drugog svjetskog rata u tada 18-godišnju Francuskinju Jeannine Ganaye (92). Kao vojnik sa svojom pukovnijom 1944. godine našao se u francuskom gradiću Briey.

Snimak zaslona/Youtube

Amerikanac i Francuskinja u jeku Drugog svjetskog rata zajedno su proveli samo dva mjeseca, ali očito dovoljno da se ni 75 godina kasnije ne zaborave. Rastali su se uz obećanje da će se on možda vratiti po nju i odvesti je sa sobom, jer je u tom trenutku s ostalim vojnicima morao napustiti njezino selo i preseliti na Istočni front.

Izgubili supružnike

KT Robbins to nikada nije učinio, ali je zadržao njezinu crno-bijelu fotografiju. Sliku je nedavno pokazao novinarima nacionalne televizije “France 2” dok su snimali reportažu o veteranima iz Sjedinjenih Država u povodu 75. obljetnice iskrcavanja u Normandiju. Novinari su uspjeli pronaći njegovu Jeannine Ganaye, udanu Pierson.

Jeannine je priznala novinarima da je plakala za njim i bila jako tužna kada je otišao u kamionu. Voljela bi, kaže, da se nikada nije vratio u Ameriku. Nadala se da će se vratiti pa je po završetku rata počela učiti engleski jezik. No, KT Robbins kod kuće je upoznao suprugu Lillian s kojom je bio u braku 70 godina, do njezine smrti 2015. godine. Udala se i Jeaninne te rodila petero djece.

Dali obećanje da će se ponovno vidjeti

Kada je 97-godišnji Amerikanac krenuo u potragu za svojom danas 92-godišnjom Francuskinjom, nije se nadao previše da će ju novinari pronaći, jer je mislio da možda više nije ni živa. Ono što se činilo nemogućim vrlo brzo se pokazalo i te kako mogućim. Novinari su je pronašli u domu umirovljenika u Montigny-lès-Metz. Dogovorili su susret, a kada su veteranu rekli da je živa i da ga očekuje, nije mogao vjerovati.

Kada su se susreli, dugo su se gledali u oči, a potom zagrlili. Izjavili su si ljubav te si obećali da će se ponovno vidjeti. Susret je trajao samo nekoliko sati, jer je veteran morao stići na obljetnicu u Normandiji.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap