[VIDEO] Predsjednica usred intervjua zapjevala svoju omiljenu duhovnu pjesmu

Josip Mihaljević
4. srpnja 2019.
Novosti
A- A+

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović dala je intervju za Hrvatski katolički radio. Osvrnula se na niz aktualnih pitanja, progovorila o svojoj vjeri, a na kraju intervjua je i zapjevala.

kolinda grabar kitarović

Foto: Youtube screenshot

Kolinda Grabar-Kitarović dala je intervju za  Hrvatski katolički radio. Smatra da ne treba povećavati predsjedničke ovlasti, kao što sugerira njen protukandidat Miroslav Škoro:

“Ne, ne treba. Ovlasti, odnosno autoritet predsjednika ne proizlazi iz formalnih ovlasti formalne vlasti već iz djelovanja te osobe – predsjednika ili predsjednice. Mi smo 90-ih godina bili u polupredsjedničkom sustavu i to je tada bilo apsolutno nužno. Tada smo bili u drugačijoj situaciji. Bio je rat i nestabilno stanje te je postojao jedan drugačiji sustav. Međutim, promjenom ustava ograničene su predsjedničke ovlasti”, kazala je.

Iako ponekad priželjukuje veće ovlasti, smatra da bi hrvatska trebala ostati parlamentarna demokracija. Eventualno jačanje ovlasti trebalo bi ići u smjeru jačanju svijesti i uloge svakog saborskog zastupnika, smatra Grabar-Kitarović.

Otkrila je kako često sluša Hrvatski katolički radio, najčešće kada se vozi automobilom.

Na kraju intervjua s urednikom Hrvatskog katoličkog radija Sinišom Kovačevićem zapjevala je svoju omiljenu duhovnu pjesmu “Krist jednom stade na žalu”.

Video:

kolinda grabar kitarović
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap