Video pozivi: Moderna komunikacija preko interneta za stanare u 54 doma umirovljenika

Jasmina Grgurić Zanze
14. travnja 2022.
Novosti
A- A+

Korisnici 54 doma za starije osobe diljem Hrvatske povezani su s obiteljima i prijateljima zahvaljujući modernoj komunikaciji putem interneta. Domovima uključenima u projekt uručeni su tablet uređaji i besplatan internet, a njihovi stanari uče kako koristiti digitalne alate, poput video poziva preko društvenih mreža.

videopoziv

Foto: Unsplash

Hrvatski Telekom uključio je dodatnih 12 domova za starije osobe u nacionalni program digitalne edukacije Generacije zajedno. Riječ je o četvrtoj fazi programa koji je dio šireg društveno odgovornog koncepta U dobrim rukama, te su sada ukupno 54 doma za starije osobe uključena u program. Svim domovima uručeni su tablet uređaji i omogućen besplatan internet.

12 domova u najnovijoj fazi programa

Djed protiv moderne tehnologije: Što su "memovi" i kako na njih reagiraju umirovljenici?

Domovi koji sudjeluju u najnovijoj fazi programa kojeg Hrvatski Telekom provodi u suradnji s Volonterskim centrom Zagreb su: Dom za starije osobe Korčula, Dom za starije i nemoćne osobe Konavle, Dom za starije i nemoćne osobe Novigrad, Dom za starije i nemoćne osobe Velika, Doma za starije osobe Volosko Opatija, Dom za starije osobe Marko A. Stuparić Veli Lošinj, Dom za starije i nemoćne osobe Petrinja, Dom za starije i nemoćne osobe Makarska, Dom za starije i nemoćne osobe Knin, Dom za starije osobe Tisno, Dom za starije osobe Oklaj te Dom za starije i nemoćne osobe Vinkovci, izvijestili su ovih dana iz HT-a.

Od početka programa 2020. godine korisnici domova naučili su kako koristiti razne digitalne alate, poput primjerice uspostavljanja WhatsApp video poziva, edukativni materijali kontinuirano se nadograđuju, a u Programu su sudjelovali i članovi Kluba volontera HT Grupe.

Mnogi od njih prvi su put surfali Internetom

„Najljepša stvar kod tehnologije je da ona u svojoj suštini povezuje, povezuje sve generacije, neovisno o lokacijama na kojima se nalaze, otvarajući pritom priliku za bezbroj nekih novih, boljih mogućnosti. Tako je i s programom Generacije zajedno koji smo pokrenuli svjesni koliko je našim starijim sugrađanima u domovima teško biti odvojeni od svojih obitelji i prijatelja.

Umirovljenici u domu dobili opremu za video pozive s članovima obitelji!

Kako velik broj naših građana starije životne dobi nema dovoljno digitalnih vještina upravo zato smo pokrenuli ovaj program s ciljem digitalnog opismenjavanja korisnika domova za starije diljem Hrvatske. Danas tako 54 doma diljem Hrvatske, od Dubrovnika, Vela Luke, Splita, Visa, Šibenika, Zagreba, Petrinje, Koprivnice, Čakovca, Slavonskog Broda, Vinkovaca, Vukovara…

Imaju tablete i pristup internetu, a mnogi od njih su tako prvi put surfali internetom, ostvarili svoj prvi WhatsApp video poziv, a njihova sreća i zadovoljstvo savladavanjem novih znanja je nešto na što smo jako ponosni, izjavio je Ivan Bartulović, član Uprave za ljudske resurse Hrvatskog Telekoma.

U partnerstvu s Volonterskim centrom Zagreb edukativni video materijali za digitalnu edukaciju starijih osoba kontinuirano se nadograđuju i bit će objavljeni na službenim kanalima Hrvatskog Telekoma.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap