[VIDEO] Pogledajte saborsku zastupnicu kako od riječi do riječi čita naš članak

Josip Mihaljević
30. travnja 2020.
Novosti
A- A+

Sabor je u srijedu 29. travnja raspravljao o Zakonu o dobrovoljnom zdravstvenom osiguranju. Zastupnica Živog zida Snježana Sabolek malo se poslužila našim tekstom kojeg smo objavili dva dana ranije.

snjezana sabolek

Foto: Snježana Sabolek čita Mirovina.hr u Saboru | Youtube screenshot

Govore li saborski zastupnici za govornicom svoje misli i ideje, ili čitaju tuđe? Možda na bespućima interneta nalaze radove, analize i ideje koje zatim svojim biračima predstavljaju kao svoje.

Sabor je 29. travnja raspravljao o hitnom donošenju izmjenjenog Zakona o dobrovoljnom zdravstvenom osiguranju, a mi smo, kao novinari, naravno pratili tijek rasprave. Kada je u ime Kluba zastupnika Živog zida i Promijenimo Hrvatsku za govornicu došla Snježana Sabolek, nismo očekivali da će njen govor kod nas više puta izazvati deja vu.

Zastupnica Sabolek se, naime, govoreći o umirovljeničkim problemima naoružala tekstovima našeg portala. Iako niti u jednom treunutku nije navela izvor, Sabolek je stala u obranu umirovljenika i zatražila veće cenzuse nego što je Vlada pripremila umirovljenicima.

Naravno, njen cijeli govor od nekih pet minuta nije u potpunosti “skinut” s portala Mirovina.hr, bilo je tu i nešto slobodnog stila i improvizacije. U donjem primjeru možete vidjeti jedan paragraf kojeg je praktički od riječi do riječi citirala, iako se u čitavom govoru moglo naći i drugih rečeničnih konstrukcija koje su objavljene na našem portalu.

Spomenuti članak sami možete pročitati OVDJE, a za usporedbu s govorom zastupnice Sabolek priložit ćemo i ovaj kratak video:

 

Foto: Mirovina.hr

[VIDEO] Pogledajte saborsku zastupnicu kako od riječi do riječi čita naš članak
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap