[VIDEO] Izradili smo jednostavne božićne ukrase, a evo kako ih i vi možete napraviti

Ana Kanazir
4. prosinca 2022.
Novosti
A- A+

Ove nedjelje pali se druga adventska svijeća, što znači da je Božić sve bliže. Ako ste po trgovinama tražili idealne božićne ukrase za dom, ali su vam svi nekako skupi, imamo rješenje. Naime, neke ukrase možete vrlo jednostavno napraviti i kod kuće, a trebat će vam samo malo vremena. Mi smo tako izradili tri jednostavna, a efektna ukrasa pomoću predmeta koje svi imaju doma, a cijeli postupak možete pogledati u videu na kraju teksta.

božićni ukrasi

Božićni ukrasi | foto: Mirovina.hr

Otkrijte svoju kreativnost i napravite sami svoje ukrase koje kasnije možete nekome pokloniti pod bor. Izrada je kratka i jednostavna, a samo je potrebno slijediti upute. Donosimo vam detalje kako napraviti popularne patuljke, božićnu zvijezdu i kapicu.

1. Patuljci od starih ‘rasparenih’ čarapa

Posljednjih godina sve su popularniji patuljci s velikim kapicama i nosevima. I dok u trgovini znaju koštati i više od 50 kuna, na vrlo jednostavan način ih možete napraviti sami. Sve što vam treba je: stare i/ili rasparene čarape, riža, gumene gumice, vuna, stara majica, džemper ili vesta i ljepilo. Napunite jednu čarapu rižom, tako da dobije ‘bucmasti’ i kuglasti oblik kako bi patuljak mogao stajati. Zavežete vrh čarape jednom gumicom ili samo napravite čvor, a drugom gumicom napravite kuglicu od riže koja će biti nos patuljku. Za kapicu odrežite rukav majice ili veste u obliku trokuta te ga zalijepite ili zašijte da dobijete oblik šiljaste kape. Ako želite da vaš patuljak ima i bradu, možete ju napraviti od vune.

2. Božićna zvijezda od ‘škarnicla’

Ako odvajate otpad i česti ste gost u pekarama, onda sigurno odvajate ‘škarnicle’ koji nisu zamašćeni. Ako ih imate dovoljno, otprilike njih pet do deset i ako ih niste zgužvali nego lijepo složili, onda možete od toga napraviti prekrasnu božićnu zvijezdu za ukrašavanje prostora. Sve što vam treba jesu dakle škarnicli (ako ih nemate, možete ih pronaći u nekim trgovinama ili možete ‘žicati’ iz pekare da vam daju ako imaju viška), ljepilo (dovoljno je ono u sticku) i špaga koju ćete iskoristiti da zvijezde negdje objesite. Zalijepit ćete škarnicle jedne na druge, nacrtati određeni uzorak koji ćete izrezati škarama, a koji možete vidjeti u videu, i raširiti škarnicle kao harmoniku. Tako ćete dobiti prekrasnu veliku božićnu zvijezdu, a različitim izrezivanjem i drugačije oblike.

3. Kapica od rola wc papira

Za ove ukrase, koje možete staviti na bor umjesto kuglica, potrebne su vam role iskorištenog WC papira, vuna i škare ili možete ‘rasplesti’ neku staru kapu pa to iskoristiti za ove ukrase. Izrezat ćete rolu WC papira tako da dobijete prstene ili kolute, centimetar do dva širine. Izrezat ćete vunu na jednaku dužinu i njome obrubiti taj ‘prsten’ koji ste izrezali od role. Trakice vune koje vise preokrenut ćete tako da ju progurate kroz rupu na drugu stranu, zavežete ‘kuglicu’ kao što to izgleda na pravoj kapi i odrežete višak vune, ali ostavite jednu nit vune kako biste kapicu mogli staviti na bor.

Kako točno izgledaju svi postupci za ove ukrase pogledajte u videu:

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap