Video: Građani podržavaju najavljene prosvjede; ‘Svatko zaslužuje bolje živjeti i imati pravednija primanja’

Ana Kanazir
15. lipnja 2023.
Novosti
A- A+

Platforma Umirovljenici zajedno je nedavno pozvala Vladu da riješi umirovljenička pitanja i ispuni njihove zahtjeve, a u suprotnome su najavili mogućnost prosvjeda. Ovime se samo dokazuje kako je voda došla do grla i da su umirovljenici spremni za konkretne promjene. Nas je zanimalo što građani i umirovljenici misle o najavljenim prosvjedima, a jedno je sigurno – svi ih podržavaju.

Umirovljenica na cesti odgovara na pitanje o prosvjedu umirovljenika

Građani o prosvjedu umirovljenika | Foto: Mirovina.hr

Platforma Umirovljenici zajedno traži da se ukine doživotna penalizacija, ali i da se poveća iznos mirovina, kao i niz drugih zahtjeva, među kojima je i bolja medicinska skrb. Ako Vlada ne ispuni njihove zahtjeve, najavili su i prosvjede umirovljenika. Što su sve poručili iz ove platforme možete vidjeti u ovom tekstu.

prosvjed SUH 2017
Sprema li se umirovljenički štrajk? 'Umirovljenici su previše dali društvu da bi se nekome stalno moljakali...'

Nije tajna da umirovljenici često krpaju kraj s krajem i da ne mogu svi živjeti od mirovine. Kako bi se to promijenilo, Umirovljenici zajedno su se obratili Vladi, a najavili su i prosvjede umirovljenika. Nas je zanimalo što točno misle građani glavnog grada, ali i umirovljenici. Izašli smo na ulicu i pitali ih podržavaju li najavljene prosvjede umirovljenika, ali i u kojem bi se točno segmentu trebao poboljšati život umirovljenika.

Ono što je sigurno je da su svi odmah odgovorili da podržavaju prosvjede, a jednako tako je i većina njih kao glavnu željenu promjenu spomenula poboljšanje zdravstva i zdravstvenog sustava, kao i smanjenje liste čekanja.

Što su nam još rekli ljudi na ulici možete pogledati u videu:

Za kraj vas pitamo što mislite o najavljenim mogućim prosvjedima:

Hoćete li izaći na najavljene prosvjede umirovljenika?

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap