[VIDEO] Kako je 101-godišnja bakica ukrala show pokraj njemačke kancelarke i francuskog predsjednika

Josip Mihaljević
14. studenoga 2018.
Novosti
A- A+

Prije nekoliko dana završena je velika ceremonija obilježavanja 100 godina od kraja Prvog svjetskog rata i to je nesumnjivo bio najvažniji politički skup ovih dana. Trump, Putin, Merkel, Macron i nebrojeno more svjetske političke kreme okupili su se u Parizu kako bi obilježili stogodišnjicu, a jedna 101-godišnja francuskinja oduševila je tisuće ljudi diljem svijeta.

bakica merkel macron

Foto: “Slikat ćemo se zajedno” | Youtube screenshot

Francuski predsjednik Emmanuel Macron (40) sredinom prošle godine postao je francuskim predsjednikom, a mediji su tada velik fokus stavljali na njegovu ženu Brigitte Trogneux-Macron, koja je čak 25 godina starija od njega.

Negdje između protokola, na događaju se našla i 101-godišnja francuska bakica koja je prišla predsjedniku i htjela ga upoznati. Pored Macrona stajala je njemačka kancelarka Angela Merkel, a bakica ju je pitala je li ona Macronova žena.

“Ne, ja sam vam njemačka kancelarka”, mirno joj je odgovorila Merkel.

“Ali to nije moguće!”, govorila je bakica, a Merkel joj je još jednom ponovila da je kancelar Njemačke, drugi puta koristeći francuski naziv za Njemačku – Allemagne.

Okupljeni novinari su snimili cijelu izmjenu, a Macron je bakici rekao da pogleda u kamere kako bi se njih troje uslikali.

Baka je bila oduševljena činjenicom što se našla u ovoj situaciji, govoreći: “Ovo je fantastično! Da se ovo dogodi običnoj ženi poput mene! Hvala vam tisuću puta!”. 

Francuski predsjednik joj je dao pusu u obraz, a bakica je izrazila želju da se nađe i na 101. godišnjici kraja Prvog svjetskog rata iduće godine.

Video možete pogledati ovdje:

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap