Veseli umirovljenik iz Podravine na nadgrobni spomenik stavio – bačvu

Jasmina Grgurić Zanze
29. studenoga 2019.
Novosti
A- A+

Koliko voli vino ilustrirao je veseli podravski umirovljenik koji je otišao toliko daleko da si je na nadgrobni spomenik dao staviti vinsku bačvu. S pipom. Ni anđeli ni križevi nisu bili prvi izbor za Dragana Kolesarića iz okolice Ludbrega. Za vječni spomen i zagrobni život izabrao je simbol koji ga očito najviše raduje.

Dragana Kolesarić, 84-godišnji umirovljenik iz okolice Ludbrega, iznenadio je pomalo javnost svojim odabirom nadgrobnog spomenika. Na njemu nisu ni križevi ni anđeli, nego vinska bačva. Svemu je kumovala ljubav prema gemištu i mišljenje da uz vino postajemo bolji ljudi.

”Želim si popit’. Vidio sam u Prelogu isti takav spomenik, žena napravila mužu kako ore na polju. Pa sam mislio sam sebi bačvicu napravit. To je lijepo vidjeti. Lijep spomenik i onda sam ja došao na tu ideju” rekao je za RTL umirovljenik Dragan Kolesarić.

Njegov nadgrobni kamen, koji definitivno plijeni pažnju, nalazi se u mjestu Hrženica kraj Ludbrega sa tek 800 stanovnika. Neki nisu ni vjerovali da je Kolesarić tako nešto učinio pa su se kladili, a kada bi vidjeli da je istina, morali bi mu platiti.

Bosna dobila prvog faraona, umirovljenik uplatio sto godina 'zagrobnog života'

Predsjednik Mjesnog odbora Hrženica, Dragutin Kraljić, kaže da su se ljudi već naviknuli, a komentari se mogu čuti jedino na Sve svete kada dođu stranci. Dodaje kako je šteta jedino što nema iza nastavak pa da se malo natoči. Čitavu stvar odobrava i supruga veselog umirovljenika, Štefanija Kolesarić. Bilo joj je, kaže, drago, jer je to bila njegova životna želja za vječni život.

Uz kapljicu vina, umirovljenik Dragan uživa u društvu pričajući viceve, a mali vinski podrum ima i kod kuće. Više od 30 godina radio je u Njemačkoj, a po povratku se veseli svakom danu. Dodaje kako voli popiti s društvom, jer onda padne i pjesma pa zasvira i gitaru.

Smrti se ne boji, kaže, a razmišlja o tome da da napraviti i lijes u obliku vinske bačve.

 

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap