Bosna dobila prvog faraona, umirovljenik uplatio sto godina ‘zagrobnog života’

Jasmina Grgurić
27. studenoga 2019.
Novosti
A- A+

Nesvakidašnja vijest stiže iz Bosne i Hercegovine, točnije Banja Luke. Tamošnji je umirovljenik postao prvi faraon. Naime, odlučio si je uplatiti sto godina “zagrobnog života” što mu je i pošlo za rukom.

Ilustracija: Pixabay

Bosansko-hercegovački kraj oko Visokog poznat je po brdima koja nalikuju na piramide, a za koja se prema pseudoarheološkoj teoriji doista vjeruje da su one izgrađene ljudskom rukom tisućama godina prije Krista. A gdje ima piramida, ima i faraona.

Jedan bosansko-hercegovački umirovljenik koji je svoj radni vijek proveo u inozemstvu, po povratku u Banja Luku došao je na ideju da uplati čak sto godina održavanja svoga groba nakon što umre. Time je stekao titulu prvog faraona Bosne i Hercegovine. Naime, on ne samo da je odlučio kupiti grobno mjesto i grobnicu, nego i održavanje tijekom čitava stoljeća.

Smrt košta: Za uređene grobnice u oglasniku se traži i do pola milijuna kuna!

“Imali smo nesvakidašnji zahtjev od penzionera iz Banja Luke. Pored toga što je tražio da mu napravimo grobnicu za njegovog života, što je postalo normalna pojava, ovaj čovjek je od nas zahtijevao da uplati održavanje grobnice narednih 100 godina od trenutka svoje smrti” – otkrio je izvor s Gradskog groblja za Srpskainfo.

Gradsko groblje u Banja Luci njegov je zahtjev ispunilo u potpunosti, a uplate će se voditi kao avansno plaćanje.

Rijedak je to primjer gdje se osoba u potpunosti sama pobrinula oko održavanja grobnog mjesta pa članovi njegove obitelji neće imati obvezu plaćanja godišnjih naknada.

Bosna dobila prvog faraona, umirovljenik uplatio sto godina ‘zagrobnog života’
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap