Veseli božićni tramvaj u Zagrebu nudi odličnu zabavu za vas, ali i za unuke

Ana Kanazir
5. prosinca 2023.
Novosti
A- A+

Advent je krenuo diljem zemlje, a nudi se niz zanimljivih sadržaja, ali i nastupa. Ipak, osim kućica na kojima možete kupiti fritule, kuhano vino ili druge delikatese, postoji i jedna zanimljiva aktivnost koju možete raditi s unucima u Zagrebu. Naime, i ove će godine gradom voziti poseban Veseli božićni tramvaj u kojem će biti prigodan igrokaz s Djedom Božićnjakom, a osigurana je i podjela slatkiša. Vozi od ove nedjelje pa sve do nedjelje, 7. siječnja, a cijena ove vožnje i cijelog iskustva je pet eura.

Zagrebački tramvaj ukrašen lampicama i s kapom Djeda Božićnjaka

Veseli božićni tramvaj | Foto: Facebook, ZET/Goran Kekić

Veseli božićni tramvaj je posebno ukrašeni tramvaj koji je već krenuo voziti Zagrebom. Vozi u točno određenim terminima, a ovo iskustvo ćete platiti pet eura po stolici. Ovo je idealna aktivnost za druženje s unucima.

stari tramvaj
Zagrebom se svake nedjelje možete voziti starim tramvajem, potpuno besplatno

Poseban ZET-ov tramvaj je prilagođen djeci, ali i odraslima, a zove se Veseli božićni tramvaj. Ovo nije obična vožnja ni običan tramvaj. Naime, radi se o vožnji od pola sata turističkim tramvajem iz 1924. godine. Osim toga, ovo je i idealan način za zabavu s unucima jer će u ovoj vožnji biti i igrokaz s Djedom Božićnjakom, a osigurana je i podjela slatkiša najmlađim sugrađanima i posjetiteljima.

Tramvaj će polaziti s ugla Praške ulice i Trga bana Josipa Jelačića, gdje će biti i kućica za prodaju karata, a karta vrijedi za jedno sjedalo, odnosno ako roditelju dijete sjedi u krilu prilikom vožnje, dovoljna im je jedna karta za vožnju. Vozit će trasom od Trga bana Josipa Jelačića, Ilicom do Ulice Republike Austrije, Jukićevom i Mihanovićevom preko Zrinjevca natrag do polazne stanice. Tramvaj će voziti do nedjelje, 7. siječnja i to od ponedjeljka do četvrtka od 16 do 19 sati, petkom od 12 do 16 sati, a subotom i nedjeljom od 10 do 16 sati. Polasci su svakih pola sata.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap