Velika Gorica od srijede svojim umirovljenicima nudi jednu besplatnu aktivnost, evo o čemu se radi

Ana Kanazir
30. siječnja 2023.
Novosti
A- A+

Umirovljenici u Velikoj Gorici dobivaju još jednu besplatnu aktivnost. Naime, svi stariji od 55 godina će od veljače moći dva puta tjedno besplatno vježbati. Tjelovježba će se održavati na Gradskom bazenu, a program omogućuje Športsko rekreativni savez grada Velike Gorice u suradnji s Klokan Sport.

vježbanje

vježbanje | foto: Shvets production, pexels

kino
Besplatni filmovi za umirovljenike? Moguće je i to u jednom kinu u okolici Zagreba

Kao što smo već pisali ovdje, gorički umirovljenici mogu jednom mjesečno uživati u besplatnom filmu u Kinu Gorica. Osim toga, od srijede će umirovljenici, ali i svi stariji od 55 godina će imati priliku za besplatno vježbanje u Velikoj Gorici.

Tjelovježba je iznimno važna za zdravlje, kako za izdržljivost, tako i za psihičko zdravlje. Osim toga, vježbanje može pomoći spriječiti daljnji razvoj nekih bolesti, a umirovljenici Željki, vježbanje je pomoglo u borbi s depresijom, o čemu smo pisali ovdje. Upravo to su prepoznali i u Velikoj Gorici. Tamo će svi stariji od 55 godina moći vježbati dva puta tjedno, odnosno ponedjeljkom i srijedom od 10 do 10:45 sati, a program tjelovježbe nosi naziv ‘Rekreacija 55+’.

– Želja nam je potaknuti osobe starije životne dobi da se okušaju u stručno osmišljenim, dobno prikladnim treninzima pod stručnim vodstvom, ne samo zbog fizičkih dobrobiti tjelovježbe, već i zbog mentalnog zdravlja pojedinca kojem dodatno doprinosi socijalizacija, odnosno vježbanje u grupi, rekli su iz Klokan Sporta za City portal.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap