‘Vatreni umirovljenici za Ukrajinu’: HSU pokrenuo humanitarnu akciju, evo kako sudjelovati

Milan Dalmacija
23. lipnja 2023.
Novosti
A- A+

Akcijom ‘Vatreni umirovljenici za Ukrajinu’ HSU nastoji prikupiti novac za Ukrajince koji žive u teškim ratnim uvjetima. Akcija će trajati tri mjeseca, a u sklopu nje predviđena je i dvotjedna aukcija nogometnih predmeta.

HSU predstavio akciju “Vatreni umirovljenici za Ukrajinu”. | Foto: HSU

Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) pokrenula je humanitarnu akciju “Vatreni umirovljenici za Ukrajinu”. Ovom akcijom će se skupiti novac za žitelje Ukrajine koji žive u teškim uvjetima i ratnim okolnostima.

gabricevic veselko
Ukrajinska stranka umirovljenika u posjetu Hrvatskoj: Ugostili ih HDZ i HSU

Predsjednik HSU-a Veselko Gabričević naglasio je da očekuje kako će se, unatoč teškom financijskom položaju, velik broj domaćih umirovljenika uključiti u akciju i time još jednom pokazati empatiju i solidarnost prema ukrajinskom narodu, imajući na umu stradavanju koja su proživjeli u Domovinskom ratu. Dodao je da će time umirovljenici poslati i snažnu poruku da su nedjeljivi dio društva te da zaslužuju pozornost i bolje dane.

Uz HSU, glavni organizator akcije je Hrvatski nogometni savez (HNS) te Caritas Križevačke eparhije, koji će potkraj ljeta ugostiti 40-ak ukrajinske djece bez jednog ili oba roditelja.

Svi koji žele sudjelovati u akciji “Vatreni umirovljenici za Ukrajinu” i na taj način pomoći, mogu to učiniti u sljedećih 60 dana pozivom na broj 060/991-991, slanjem SMS poruke VATRENI na broj 647-647 ili sudjelovanjem u licitaciji 11 predmeta koje je osigurao HNS. Dražba će trajati dva tjedna, a moguće joj je pristupiti ovdje.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap