Varaždin bez proračuna ušao u 2023. godinu: Ugrožene brojne naknade za umirovljenike

Milan Dalmacija
4. siječnja 2023.
Novosti
A- A+

Kako nije izglasan proračun Grada Varaždina za 2023. godinu, upitno je daljnje financiranje svih obveza. Gradonačelnik Neven Bosilj istaknuo je da su gradske financije u ‘hladnom pogonu’ te da je ugroženo financiranje božićnica, uskrsnica i subvencija za besplatan prijevoz umirovljenika.

Varaždin | Foto: Pixabay

Nezgodna situacija: Varaždinski proračun nije izglasan, umirovljenici će dobiti subvenciju samo ako umru

Kriza vlasti potresa Varaždin, između ostalih, i preko leđa umirovljenika. Naime, iako smo već zagazili u 2023. godinu, gradski proračun još nije izglasan, kao niti odluka o privremenom financiranju Grada Varaždina u prva tri mjeseca. Tom bi se odlukom prolongiralo razdoblje za donošenje proračuna i nastavilo ispunjavati financijske obveze, pišu Varaždinske vijesti.

Gradonačelnik Neven Bosilj u utorak je pozvao sve pročelnike i direktore gradskih tvrtki, kako bi im objasnio što i kako dalje. Istaknuo je kako je grad sada u “hladnom pogonu” te da pad proračuna, ali i nedonošenje odluke o privremenom financiranju, između ostalog, utječu i na božićnice, uskrsnice i subvencije za besplatan prijevoz umirovljenika, piše eVaraždin.

No, još ranije bilo je riječi o tome da bi se dokinule subvencije za toplinsku energiju, komunalne usluge, odvojeno prikupljanje otpada i svi drugi oblici jednokratne pomoći. Pisali smo kako je gradski vijećnik, a ujedno i predsjednik Udruge umirovljenika Grada Varaždina, Viktor Mrzlečki u ranijim pokušajima izglasavanja proračuna bio suzdržan, unatoč tome što bi izglasavanje proračuna omogućilo daljnje financiranje različitih mjera za umirovljenike.

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap