Nezgodna situacija: Varaždinski proračun nije izglasan, umirovljenici će dobiti subvenciju samo ako umru

Milan Dalmacija
22. prosinca 2022.
Novosti
A- A+

Ako proračun Grada Varaždina za sljedeću godinu ne bude izglasan u sljedećih 10 dana, tamošnji umirovljenici izgubit će pravo na sve subvencije i jednokratne pomoći, osim ukopa na društveni teret. Čini se da to gradskog zastupnika i šefa Udruge umirovljenika Grada Varaždina, Viktora Mrzlečkog, ne brine, jer je na posljednjem glasanju o proračunu bio suzdržan.

Varaždinski umirovljenici dobili su uskrsnice Foto: Grad Varaždin

Proračun Grada Varaždina za sljedeću godinu, još uvijek nije izglasan. Najviše primjedbi, iako se u prvi mah ne bi moglo reći, mogli bi imati umirovljenici. Naime, gradski vijećnik, a ujedno i predsjednik Udruge umirovljenika Grada Varaždina, Viktor Mrzlečki bio je suzdržan.

Ujedno, piše eVaraždin, nije objasnio zbog čega se nije htio očitovati o proračunu zbog kojeg bi, ako ne skupi dovoljan broj glasova, umirovljenici mogli ostati bez gotovo svih subvencija i jednokratnih pomoći. Inače, prosječna mirovina u Varaždinu iznosi oko 2.682 kune, odnosno 356 eura.

Iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina navode kako bi već od 2. siječnja, zbog mogućnosti pada proračuna, a s time i pokretanja obustava odmah nakon blagdana, umirovljenici mogli ostati bez subvencija za toplinsku energiju, komunalne usluge, odvojeno prikupljanje otpada, prijevoz te bez uskrsnica i svih oblika jednokratne pomoći. Jedino što će umirovljenicima ostati na raspolaganju je podmirenje troška ukopa na društveni teret.

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap