Uz prosvjede bit će i piknik: Poznati su prvi detalji novog okupljanja umirovljenika u susjedstvu

Milan Dalmacija
7. srpnja 2023.
Novosti
A- A+

Iako najavljuju nastavak prosvjeda za jesen, inicijativa Glas umirovljenika Slovenije organizirat će i piknik. Uz glazbu, oko 5.000 umirovljenika, naročito onih s mirovinama do 400 eura, 2. rujna će imati barem jedan lijep dan, poručio je vođa inicijative Pavel Rupar.

Umirovljenici na pikniku | Foto: Ilustracija/VisualHunt

Čini se kako prosvjedi slovenskih umirovljenika, koji se redovito održavaju krajem svakog mjeseca nisu dovoljno probudili tamošnje vlasti. Stoga će narodna inicijativa Glas umirovljenika Slovenije nastaviti s prosvjedima na jesen.

Ulice Ljubljane zamijenili Bruxellesom: Slovenski umirovljenici upozorili na nepravdu ispred Europarlamenta

 

Nakon što su, za promjenu, umjesto u Ljubljani, prosvjedovali u Bruxellesu, članovi inicijative odlučili su organizirati piknik za umirovljenike. Piknik bi trebao biti organiziran 2. rujna, na zasad nepoznatoj lokaciji.

– Piknik Narodne inicijative “Glas umirovljenika” za sve umirovljenike održat će se 2. rujna. Mjesto zasad ostaje tajna, da nas vlast i ostali zlobnici ne gnjave, poručio je na Facebooku vođa inicijative, Pavel Rupar.

Dodao je kako će na pikniku nastupiti i glazbenici koji su ih dosad pratili na prosvjedima. Na pikniku će moći biti 5.000 umirovljenika, a prednost imaju oni s mirovinama ispod 400 eura. Svi će morati dokazati da su umirovljenici osobnom iskaznicom i potvrdom o mirovini.

– Počastit ćemo ih i darom, slovenskom kranjskom kobasicom, kruhom i pivom! Da im barem jedan dan u godini bude lijep, da budu u veselom društvu, poručio je Rupar.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02CQ1RshcbSVku7VCSd8RCuaEQ58PMKDYBfVyRfwVrRkr6dAU1kosFBUjZ8PqZyGBFl&id=100073282725755&__cft__[0]=AZUJgXaG41ttW8x0_y22MDghH40EqTwTzvuDHkY88m9Y2eLgwU1WKWeBk4LLckZymUidWdJ_xdVLtM4NSVx8OXinK_X_qEfPPnggdCBpMlPVX0Mzlk1nHYbYBc58JlsStTU&__tn__=%2CO%2CP-R

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap