Diplomirao prije stote – ponosni umirovljenik inspirirao svijet

Jelena Ratko
20. svibnja 2018.
Novosti
A- A+

Umirovljenik Larry Johnson na svom je Twitter profilu objavio selfie s dodjele sveučilišnih diploma. Međutim, on nije došao kao uzvanik, već kao student kojem će diploma nedugo nakon te objave biti dodijeljena. U opisu fotografije čestitao je samom sebi što je uspio doći do cilja koji si je zadao u roku.

“Cilj mi je bio diplomirati prije nego što napunim sto godina!, napisao je, dodavši kako je uspio to učiniti, te mu je čak ostalo 33 godine “viška”.

Popularan u svijetu

Objava je eksplodirala na ovoj društvenoj mreži u svega nekoliko sati, te su Johnsonu brzo počele pristizati čestitke iz cijeloga svijeta. Za CNN, izjavio je kako ih je pokušao sve pročitati, no naposljetku nije uspio – bilo ih je previše.

Ovaj 66-godišnjak svoju diplomu itekako je zaslužio, pohađavši studij novinarstva na Sveučilištu Atlanta.

Prisjetio se kako je uvijek volio pisati i bio zainteresiran za takav tip posla.

“Kada sam počeo studirati novinarstvo na Sveučilištu, bilo mi je jasno da želim da mi to bude posljednji sektor u kojem ću raditi”, kazao je Larry novinarima.

I tako je 11. svibnja ove godine, zajedno s puno mlađim kolegama, ovaj umirovljenik primio svoju prvostupničku diplomu. Zanimljivo je da se to dogodilo na isti dan kada je, u drugoj američkoj državi, još jedna umirovljenica stekla svoju prvostupničku diplomu.

Diploma iz novinarstva u pravo vrijeme

“Besmisleno je da ja, ili bilo tko drugi kaže ‘kasno je da radim ono što želim’. Svima nam je do kraja života ostao određen broj godina, pa bismo se svi trebali upitati, ‘što ću drugo raditi ako ne ono što želim’, objasnio je Larry.

Diplomirala sa 80 godina, a sada planira upisati i magisterij

Svoj je studentski život u trajanju od pola stoljeća nazvao “jako ludim i smiješnim” periodom. Fakultet je upisao 1969., ali nije imao previše interesa.

“Najviše sam vremena provodio zabavljajući se u zajedničkim prostorijama ili svirajući gitaru”, izjavio je, što je imalo velik utjecaj na njegov prosjek ocjena. “Potom sam nakratko odustao, pa se vratio 1970., ali nikako nisam mogao naći dovoljno dobar razlog za nastavak studija”, rekao je Larry.

Na predavanja se vratio 1980. godine i tad je, kaže, bio puno ozbiljniji i odlučniji u vezi studiranja i studentskih obveza. Međutim, njegova supruga, koje je bolovala od dijabetesa, tada je bila na samrti i bilo je jako teško izbalansirati privatni život s akademskim obavezama.

“Puno sam vremena provodio brinuvši o njoj, a u balansiranju toga, fakulteta i posla, studij nije bio prioritet”, ispričao je Larry.

Nedugo nakon što je ponovno počeo pohađati nastavu na Sveučilištu, njegova je supruga preminula uslijed zatajenja bubrega. Nakon toga, posvetio se poslu i završio u IT sektoru gdje je radio do prije par godina, kada se umirovio. Susreo se s prijateljem i objasnio mu kako razmišlja o povratku na studij, a ovaj ga je ohrabrio. I tako je Larry uspio doći do diplome.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap