Uskrsni paketi za umirovljenike: “Njima je danas najteže!”

Jasmina Grgurić Zanze
13. travnja 2022.
Novosti
A- A+

Gradska zaklada podijelila je 300 uskrsnih paketa umirovljenicima u potrebi. Njima je, kažu, danas najteže, zbog čega nova gradska uprava razmišlja kako povećati trenutni budžet od dva milijuna kuna koliko izdvajaju upravo za svoje najstarije sugrađane.

Foto: Grad Varaždin

Varaždinska zaklada solidarnosti ispred Udruge umirovljenika obradovala je sa 300 paketa starije sugrađane u potrebi. Pomoć nije velika, ali u sveopćoj krizi umirovljenicima puno znači kako bi nešto dostojnije dočekali Uskrs.

Potresna uskrsna čestitka Jasne A. Petrović: "Koliko će trajati korizma za umirovljenike?"

“Zadovoljstvo mi je dijeliti ove pakete umirovljenicima kojima je danas najteže. Cijene energenata i namirnica strahovito povećavaju pa je svaka pomoć umirovljenicima dobrodošla. Gradska uprava na čelu s gradonačelnikom Nevenom Bosiljom i svim našim partnerima stvarno se trudi da baš njima, umirovljenicima i najranjivijim skupinama olakša život” – rekao je dogradonačelnik Miroslav Marković.

Potkrijepio je to i konkretnim koracima koje su kao novi na vlasti poduzeli.

“Povećali smo božićnice, povećali smo uskrsnice, a donijeli smo i zaključak  o subvencioniranju računa za čistoću – rekao je Marković.

Dodao je i da rade na organiziranju ljetovanja za umirovljenike. Grad Varaždin godišnje za potrebe umirovljenika izdvaja više 2 milijuna kuna, a u planu im je tu cifru povećati koliko god je moguće, kako bi subvencije ostvario što veći broj umirovljenika.

 

Uskrsni paketi za umirovljenike: “Njima je danas najteže!”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap