Uskoro sva tri dnevnika idu u isto vrijeme: Čitatelji Mirovina.hr otkrili koji (ne)će gledati

Milan Dalmacija
13. rujna 2022.
Novosti
A- A+

Naši čitatelji su na Facebooku otkrili što misle o emitiranju triju Dnevnika u isto vrijeme. Velik dio ih se odlučio za jednu televiziju, a bilo je i dosta negativnih komentara o dnevnicima općenito.

Foto: Jelena Ratko | mirovina.hr

Proteklog je petka Nova TV objavila kako će uskoro premjestiti termin emitiranja svog Dnevnika s 19.15 na 19 sati. To ujedno znači da će se središnje informativne emisije svih triju nacionalnih televizija emitirati u isto vrijeme.

Bitka za gledatelje: Sve tri nacionalne televizije uskoro će emitirati svoje dnevnike u isto vrijeme

– Prvi put u povijesti dogodit će se prava bitka konkurenata. I vjerujemo da ćemo i ovu osvojiti svojim znanjem, iskustvom, profesionalnošću, korištenjem tehnologije i emocijom koju šaljemo s ekrana, poručila je prošloga tjedna direktorica Informativnog programa Nove TV, Ksenija Kardum.

Čini se kako su na Novoj TV dobro osjetili bilo publike. Naime, na objavu vijesti o novom terminu emitiranja njihova Dnevnika na našoj Facebook stranici slile su se rijeke komentara. Razlog tome je i pitanje koje smo postavili: Za koji Dnevnik ćete se vi odlučiti?

Vox populi

U trenutku pisanja ovog članka skupili smo gotovo 200 komentara u kojem se vodila bitka između onih koji će gledati Dnevnik Nove TV (66 čitatelja) i onih koji neće gledati niti jednu informativnu emisiju (61).

“Ne gledam ni jedan. Nije dobro za zdravlje”; “Preskačem ih sve, jer ih ionako ima previše”; “Već ih dugo ne gledam odmah mi zivot ljepši, oni samo zaglupljuju narod”, samo su neki od komentara onih koji neće gledati nijedan dnevnik.

https://www.facebook.com/mirovina.hr/posts/pfbid02tyea5U1QUmC1JA6civEQKBkEX1fLPUw4dNbEVBExfY59fAULDrBrwiMS91yKwpeql?__cft__[0]=AZVsnwJp-XhDE6uGMMNXnh10H8EQ9hQ4EnX62XyeUggIls5kPdCYk1eGXePMd8yBkGQpTZNz1g3aHoIneS2CRw6VlncuN_oi-b_NLZ0ApyqZWuVyHymJXGB5ArFC5uXUFXqujly56IKfHqaQpPvLJaZVl-hzDO9jWTZyHDZYu4IesDv15eAGgmS4m5vfIQT9KdQZ1I-gzOdhG-20ObK09Tu_&__tn__=%2CO%2CP-R

Informativna emisija RTL-a ima daleko manju potporu naših čitatelja (14), ali opet znatno veću, nego, primjerice HRT i N1 koji su skupili po dva “glasa”. Našlo se i onih (6) koji će malo “šarati” i gledati sve kanale.

Zamjerke dnevnicima

Zbroj, naravno, nije potpun, jer je bilo i onih čitatelja koji se nisu opredijelili niti za jedan dnevnik, već su dali svoje komentare, uglavnom nezadovoljni informativnim sadržajem kojeg dobivaju.

“Za koji god se odlučiš… Tako i tako ćeš pogriješiti.”; “Kupit ćemo tri televizora”; “Za onaj gdje nisu potkupljivi od političara”; “Sve po jedan dan pa da vidim koji bolje lažu”, samo su neki od komentara.

Najčešće zamjerke naših slušatelja informativnim emisijama na televiziji tiču se potkupljivosti, odnosno služenja politici te jednakom sadržaju na svim kanalima.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap