Bitka za gledatelje: Sve tri nacionalne televizije uskoro će emitirati svoje dnevnike u isto vrijeme

Milan Dalmacija
9. rujna 2022.
Novosti
A- A+

Nova TV će uskoro započeti s emitiranjem svog Dnevnika od 19 sati. To znači da će sve tri nacionalne televizijske kuće emitirati svoje središnje informativne emisije u isto vrijeme. Tko će u tome biti uspješniji, odnosno tko će privući više publike, pokazat će istraživanja gledanosti.

Gledanje televizije | Foto: Unsplash

Prije sedam godina HRT je odlučio nakon četiri desetljeća pomaknuti termin emitiranja svog Dnevnika s 19.30 na 19 sati. U lipnju ove godine i RTL je pomaknuo termin svog dnevnika, odnosno emisije RTL Danas na 19 sati, a uskoro počinje prava bitka za gledatelje. Naime, i Dnevnik Nove TV će umjesto u 19.15 počinjati u 19 sati.

– Nikad središnje informativne emisije nacionalnih televizija nisu počinjale u isto vrijeme i odlučili smo to, kao apsolutni lider na tržištu, promijeniti. Prvi put u povijesti dogodit će se prava bitka konkurenata. I vjerujemo da ćemo i ovu osvojiti svojim znanjem, iskustvom, profesionalnošću, korištenjem tehnologije i emocijom koju šaljemo s ekrana. Naš tim iskusnih urednika i reportera, voditelja kojima se vjeruje, mladih kolega punih entuzijazma, s novim Dnevnikom ne donosi samo sadržajna osvježenja nego i novo vizualno iskustvo. Tehnološki, ponovno smo pripremili studio kakav Hrvatska još nije vidjela. Radujemo se novom izazovu, poručila je za Večernji, direktorica Informativnog programa Nove TV, Ksenija Kardum.

Unatoč velikoj promjeni na koju će se gledatelji tek trebati priviknuti, istaknula je kako jednu stvar neće promijeniti.

– Ostajemo na strani građana, postavljat ćemo prava pitanja i biti beskompromisni u traženju odgovora. Informirat ćemo, educirati, analizirati i objasniti pozadinu uvijek kada je potrebno. Kod nas se oduvijek dobivala informacija više te će tako i ostati, poručila je Kardum.

Pohvala ili pokuda?

Dok je promjenom termina emitiranja HRT svom Dnevniku produljio trajanje i dao više mjesta za sport i vremensku prognozu, s RTL-a su promjenu termina pravdali istraživanjima javnog mnijenja u kojima su im građani poručili da njihova središnja informativna emisija počinje prerano.

Hoće li emitiranje sva tri dnevnika u isto vrijeme naići na pohvalu ili osudu publike pokazat će istraživanja gledanosti u sljedećim mjesecima. Dotad će se tri nacionalne televizije boriti za svakog gledatelja svakog dana u 19 sati.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap