Uskoro kreće novi serijal omiljenog voditelja Roberta Knjaza o mirovinskim štednjama

Ana Kanazir
31. kolovoza 2022.
Novosti
A- A+

Mnogima omiljeni televizijski voditelj Robert Knjaz vodit će od rujna serijal od pet epizoda u sklopu YouTube kanala AZ mirovinski fondovi, a cilj je educirati umirovljenike o mirovinama, štednji te općenito poboljšati financijsku pismenost građana.

Foto: Pixabay

Krajem 2019. godine Organizacija za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD)  je provela istraživanje koje pokazuje kako je prosječna ocjena financijske pismenosti iznosila 12,3 od ukupno 21 boda, u odnosu na 11,7 bodova iz 2015. godine.

novac
Financijska blogerica analizira mirovinski sustav: "Drugi stup = državni 'bankomat'"

Kako će izgledati serijal?

Ovaj projekt je nastao suradnjom AZ mirovinskih fondova i Roberta Knjaza, u izradi je šest mjeseci te je zamišljen kao edukativno-zabavni program imena „Mala škola za veće mirovine“. Pričat će se o štednjama, zašto je važno štedjeti, ali i o pitanjima mirovinskih fondova te kako ih koristiti. U videima će se pojavljivati ljudi raznih dobnih skupina, od mladih i zaposlenih pa do onih koji su već neko vrijeme u mirovini sretni svojim životnim uvjetima. Pronaći će se i odgovori na mnoga goruća pitanja. Osim njih, riječ će imati i financijski stručnjaci koji će na jednostavan način objasniti sve nepoznanice, piše Poslovni.hr.

Osim na YouTube kanalu, videa i cijela kampanja će biti dostupna i na društvenim mrežama AZ mirovinskih fondova.

Iako štednja mnogima predstavlja veliki problem, pokazalo se kako su glavni uzrok briga i klimatske promjene, više pogledajte ovdje. 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap