Umirovljeniku na prvom spoju žena uzela 10.000 kuna i pobjegla

Jasmina Grgurić Zanze
20. veljače 2019.
Novosti
A- A+

Umirovljenici su česte žrtve prijevara, što u vlastitom domu, što u potrazi za životnom družicom koja bi im uljepšala život pod starije dane. Pritom, nerijetko pristaju na sumnjive ponude, nakon čega shvate da su prevareni, no bude kasno. Upravo je takav slučaj ovog 65-godišnjaka…

Ilustracija: Unsplash

Iako su prijevare starijih osoba sve učestalije, pomalo neobičnu vijest o umirovljeniku koji je samo želio pronaći životnu družicu, ali je pritom ostao nasamaren, obajvila je Policijska uprava Sisačko-moslavačka.

Naime, žena iz Siska javila se na oglas 65-godišnjeg muškarca iz Karlovca. U oglasu, ovaj umirovljenik tražio je ozbiljnu žensku osobu za vezu i zajednički život. Javila mu se žena koja se predstavila kao osoba sa sisačkog područja.

'Crna udovica' ide u zatvor jer je drogirala i pljačkala muškarce

Došlo je do prvog spoja pa su se tako našli u Sisku 18. siječnja. Međutim, žena je malo “zakomplicirala” spojak te 65-godišnjaka tražila da joj da 10.000 kuna kako bi pristala otići živjeti kod njega. Taj mu je uvjet postavila prije nego što su se našli, što objašnjava zašto je toliki novac imao kod sebe.

Da bi stvar bila gora, on joj je stvarno dao zatraženi iznos. No, nakon toga žena je iskoristila njegovu kraću odsutnost iz ugostiteljskog objekta u kojem su se našli te je pobjegla s novcem. Nakon toga, zvao ju je nekoliko puta na mobitel, na koji mu se više nije javljala. Muškarac je najvjerojatnije otišao na WC, što je ona iskoristila za bijeg s novcem.

Kada je shvatio da je prevaren, slučaj je prijavio policiji koja je danas izvijestila da traga za nepoznatom ženom zbog prijevare, počinjene na štetu 65-godišnjeg muškarca.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap