‘Crna udovica’ ide u zatvor jer je drogirala i pljačkala muškarce

Jasmina Grgurić Zanze
6. veljače 2019.
Novosti
A- A+

Crna udovica iz Bjelovara u kuću je preko oglasa na teletekstu mamila muškarce. Oni bi joj dolazili, nakon čega bi im prvo skuhala kavu u koju je ubacivala omamljujuće sredstvo. Kada bi zaspali, krala bi im novac…

Ilustracija Foto: Pixabay

Ljuba Špiranac Jurjević (67) na Općinskom sudu u Bjelovaru osuđena je na godinu i pol dana zatvora jer je drogirala i opljačkala jednog muškarca, piše Bjelovar Live.

Javnosti poznata kao “Crna udovica”, prema nepravomoćnoj presudi Općinskog suda u Bjelovaru kriva je jer je drogirala i opljačkala Ž.T. U kolovozu lani prvo ga je nazvala na mobitel, predstavila se kao Nada i pozvala ga k sebi kako bi se bolje upoznali. Muškarac je došao u njezinu kuću u okolici Velikog Grđevca, nedaleko od Bjelovara.

Muškarci je prijavljivali i prije posljednjeg slučaja

“Nada” mu je skuhala kavu u kojoj je rastopila tablete za spavanje Sanval. Nakon nekoliko gutljaja, čovjek je bio omamljen pa je prilegao i zaspao. Umirovljenica mu je potom iz hlača ukrala novčanik u kojem je bilo 2.450 kuna te mu nakon toga iz auta ukrala kameru za praćenje prometa i rotirku.

U zatvoru je završila dan kasnije, 2. kolovoza. No, on nije bio njezina jedina žrtva, nego posljednja. Kada se ovaj slučaj dogodio, ženi se već sudilo jer je drogirala i opljačkala nekoliko muškaraca. Kada je upoznala posljednju žrtvu, bila je na slobodi.

Sve je počelo krajem 2017. godine, kada je nekoliko muškaraca policiji prijavilo da ih je drogirala i opljačkala. Žrtve je mamila preko teletekst stranice Nove TV, gdje je dala oglas da traži muškarca za druženje. Kako je ostavila broj mobitela, muškarci su joj se ubrzo počeli javljati, a dočekivala bi ih u jednoj kući u Garešnici.

Jedna omamljena žrtva autom dvaput sletjela s ceste

Prvo bi im skuhala cappuccino u koji je krišom stavljala omamljujuće sredstvo, nakon čega bi im krala novac. Nakon toga, uklanjala bi svaki trag o komunikaciji tako što im  je iz mobitela brisala poruke i pozive.

Žrtava “Crne udovice” bilo je šest. Četvorici je ukrala 7.280 kuna, kod petog nije pronašla novac, a šesti je nanjušio prijevaru te pobjegao iz kuće. Svi su bili mlađi od okrivljenice, a jedan je na povratku automobilom dva puta sletio s ceste, jer je bio omamljen, pri čemu je ozlijeđen.

Zbog ranijih slučajeva još joj se uvijek sudi.

Copy link
Powered by Social Snap