Umirovljeniku iz Slavonije u kući pronašli čak tri tone duhana!

Jasmina Grgurić
13. srpnja 2020.
Novosti
A- A+

Da se zbog sve skupljih duhanskih proizvoda duhan kupuje na crno, javna je tajna. No, zbog velike zapljene u Slavoniji, na ilegalnim bi tržištu mogla zavladati nestašica. Naime, policija je kod 69-godišnjeg umirovljenika u kući pronašla čak tri tone duhana sa svom popratnom aparaturom.

Foto: Policijska uprava požeško-slavonska

Tri tone duhana, čija je namjena prodaja na ilegalnom tržištu, policajci i carinici pronašli su u kući 69-godišnjeg umirovljenika u Požegi. Riječ je o 239 kilograma sitno rezanog duhana te 2.731 kilogram duhana u listu, a pronađeni su i stroj za rezanje duhana, digitalna vaga i kartonske kutije.

Šest mjeseci zatvora umirovljenici iz Koprivnice za zaradu od 1.340 kuna od preprodaje duhana

“U srijedu  8. srpnja 2020. ovlašteni carinski službenici Službe za nadzor Carinskog ureda Slavonski Brod su u suradnji s policijskim službenicima Službe kriminalističke policije PU požeško – slavonske temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu pretražili obiteljsku kuću na području Požege u kojoj prebiva 69- godišnji hrvatski državljanin te ostale prostorije i pokretnine u njegovom vlasništvu.

Pritom su pronašli stroj za rezanje duhana s elektromotorom i reduktorom, digitalnu vagu, 250 kilograma sitno rezanog duhana pakiranog u 15 plastičnih vreća, 3.086 kg ostalog duhana za pušenje (duhan u listu – duhanska sirovina) pakiranog u 24 kartonske kutije” – izvijestila je u petak Policijska uprava požeško-slavonska.

Protiv osumnjičenoga podnesena je kaznena prijava zbog nedozvoljene trgovine Općinskom državnom odvjetništvu u Požegi. Sva roba je privremeno oduzeta. Carinska uprava donijet će rješenje o obračunu i plaćanju trošarine u iznosu od 2,3 milijuna kuna za sitno rezani duhan i duhansku sirovinu s pripadajućim zakonskim zateznim kamatama.