Šest mjeseci zatvora umirovljenici iz Koprivnice za zaradu od 1.340 kuna od preprodaje duhana

Jelena Ratko
28. ožujka 2018.
Novosti
A- A+

Koprivnička umirovljenica u dobi od 69 godina osuđena je na šest mjeseci uvjetnog zatvora jer si je dodatna primanja, uz skromnu mirovinu od 2.000 kuna, odlučila osigurati prodajom duhana. Tvrdi kako je duhan za motanje prodavala uglavnom poznanicama i prijateljicama. Osim zatvorske kazne, čeka ju i novčana.

Foto: pixabay.com

Osim kazne zatvora, sudac pri Općinskom sudu u Koprivnici gospođi je odredio novčanu kaznu u iznosu od 1340 kuna. Predmete koji su joj oduzeti prilikom uhićenja: “bijelu kovertu HEP s ispisanim dugovima i 2500 kuna te smeđi kožni novčanik na preklop sa ukupnim novčanim iznosom od 4640 kuna, papirićima s ispisanim dugovima i novčanim iznosima”, gospođi su, po nalogu suda, vraćeni po završetku presude.

Trajno su joj oduzeti „bijela kartonska kutija ispunjena sitno rezanim duhanom ukupne težine 175 grama i ručnom punilicom filtera, prozirna vrećica ispunjena sitno rezanim duhanom ukupne težine 996 grama, prozirna vrećica ispunjena sitno rezanim duhanom ukupne težine 993 grama i digitalna vaga“.

Budući da nema u posjedu imovinu koju bi mogla prodati, kako prenosi Podravski.hr, ova siromašna baka imena Biba prije dvije godine je u nekoliko navrata na crno kupila nekoliko kilograma duhana kojega je kasnije preprodavala u manjim količinama, uglavnom poznanicama. Biba je na sudu izjavila kako je Svjetlani u nekoliko navrata prodala duhana za 720 kuna, Đurđi za 200 kuna, a Božici ukupno za 420 kuna.

Inače neosuđivana i bez mrlje u kaznenoj i prekršajnoj evidenciji, umirovljenica je u cijelosti priznala počinjenje kaznenog djela, a tijekom cijelog kaznenog postupka branila se šutnjom. Prihvatila je sve prijedloge Državnog odvjetništva, pa i one o sankcijama. Zbog toga je presuda automatski postala pravomoćna.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap