Umirovljenika u Zagrebu napale vrane: “Nije ništa mogao, iako je mahao kišobranom”

Josip Mihaljević
7. lipnja 2021.
Novosti
A- A+

U ovo doba godine moramo se paziti vrana. One su sada nešto agresivnije jer imaju mladunčad i kada prođe period gniježđenja napadi će prestati. A kako ti napadi znaju biti opasni uvjerio se i stariji gospodin s Trešnjevke kojeg je nekolicina vrana doslovce opkolila.

Vrane su lukave ptice, a u ovom dobu godine su nešto agresivnije jer su brižni roditelji i imaju mladunce. Stručnjaci upozoravaju da bi ih trebali izbjegavati još neko vrijeme, a najgore što možete napraviti jest tjerati ih naglim potezima, snimati mobitelom i općenito ulaziti u njihov “prostor”.

U to se uvjerio stariji gospodin s Trešnjevke, a čitatelj portala 24sata.hr zabilježio je dio napada na njega.

“Čuo sam dernjavu i pogledao kroz prozor. Stariji gospodin se borio s vranama, ali bilo ih je više. Bile su jako nasrtljive, baš je bilo gadno”, ispričao je čitatelj za 24sata.

Nije stigao snimiti početak napada, ali video prikazuje itekako opreznog umirovljenika koji kišobranom maše prema vranama koje ga opkoljuju.

“Ma to je bila prava borba, baš ono, borba. Nije ništa mogao, iako je mahao kišobranom. Tek sam nakon dvije minute počeo snimati. Bit će tu svega, jako puno ljudi prolazi ovdje, blizu je Lidl. Vrane su došle nakon što su ih neki počeli hraniti i sad se ne miču odavde. Taj početak je bio najgori, ta vika, galama”, opisao je.

Video možete pogledati OVDJE.

Četiri žene teže ozlijeđene, jednoj slomljena kralježnica

Kako piše Jutarnji list, ne radi se o izoliranim incidentima. Zagrebačka Klinika za traumatologiju bilježi sve veći broj pacijenata koji u bolnicu moraju jer su ih napale vrane.

vrana
Stručnjak za ptice upozorio: Vrane su sada agresivne zbog mladunaca, ali to će prestati

U posljednja tri dežurstva dr. Stipe Ćorluka primio je četiri pacijentice s težim ozljedama.

“Iskreno, ovakvo što nisam doživio otkako radim. U posljednjih deset dana na hitni prijem došla nam je djevojčica koja je zbog napada vrane slomila kralježnicu, jedna djevojka ima slomljenu ruku, jedna koljeno, a jedna je iskrenula gležanj”, kaže dr. Ćorluka.

Djevojke su ispričale kako su se vrane ničim izazvane zalijetale u njih. Dvije najteže ozlijeđene su prilikom napada vozile bicikl pa su prilikom pada teže stradale.

“Najteža ozljeda je kod djevojke koja ima slomljeno koljeno, već je dva puta operirana i još uvijek je hospitalizirana. U bolnici je i djevojka koja ima slomljenu kralježnicu. Srećom, zasad nije bilo potrebe za operacijom, a ako kontrolni RTG bude dobar, ići će na kućnu njegu”, zaključio je dr. Ćorluka.

 

 

Umirovljenika u Zagrebu napale vrane: “Nije ništa mogao, iako je mahao kišobranom”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap