Umirovljenik završio iza rešetaka, zlostavljao djecu mlađu od 15 godina

Jasmina Grgurić
20. rujna 2021.
Novosti
A- A+

Općinsko državno odvjetništvo u Puli ispitalo je 69-godišnjeg muškarca zbog zlostavljanja djece. Sumnjiče ga da je počinio niz kaznenih djela na štetu mlađih maloljetnika, zbog čega mu je određen istražni zatvor.

Foto: Pixabay

Općinsko državno odvjetništvo u Puli u četvrtak je ispitalo 69-godišnjeg državljana Bosne i Hercegovine zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta.

Riječ je o čak dva kaznena djela počinjena spolnom zlouporabom djeteta mlađeg od petnaest godina, zatim jednim pokušajem kaznenog djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od petnaest godina i dva kaznena djela spolnom zlouporabom djeteta mlađeg od petnaest godina.

Djed monstrum bludničio nad unukom, dobio samo uvjetnu kaznu

Istoga dana kada je ispitan, DORH je donio rješenje o provođenju istrage protiv 69-godišnjeg okrivljenika zbog navedenih kaznenih djela, priopćilo je Općinsko državno odvjetništvo u Puli.

Postoji osnovana sumnja da je 69-godišnji okrivljenik od studenog 2020. do travnja 2021. godine, na području Istarske županije počinio navedena kaznena djela na štetu djeteta mlađeg od petnaest godina.

Općinsko državno odvjetništvo je istoga dana podnijelo Županijskom sudu u Puli prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv 69-godišnjeg okrivljenika zbog opasnosti od bijega, opasnosti od utjecaja na svjedoke i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Županijski sud prihvatio je navedeni prijedlog i protiv 69-godišnjeg okrivljenika odredio istražni zatvor, zaključuje DORH.

Umirovljenik završio iza rešetaka, zlostavljao djecu mlađu od 15 godina
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap